PKK'lı terörist bilgi verdi: SİHA'lar vurdu! 2 terörist öldürüldü

Gabar’daki petrol sahasına saldırı hazırlığı yapan 2 terörist SİHA destekli operasyonla etkisiz hale getirildi. Teröristler, geçen hafta Batman kırsalında yaralı ele geçirilen PKK’lının verdiği bilgiler üzerine vuruldu.

GİRİŞ 25.06.2024 15:19 GÜNCELLEME 25.06.2024 15:28
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Terörle mücadele yurt içinde kararlılıkla sürüyor. Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele (TEM) Daire başkanlıklarının koordinesinde Batman Gercüş kırsalında düzenlenen hava destekli Bozdoğan-45 Operasyonu ile PKK’ya bir darbe daha vuruldu. 10 milyon liraya kadar ödülle kırmızı listede aranan PKK’nın sözde Botan saha eyalet sorumlusu “Amara” kod adlı Sultan Dağ, “Zeynep Cudi” kod adlı örgüt mensubu Zeynep Nibat ile birlikte etkisiz hale getirildi.

SİHA’LARLA ISI KONTROLÜ

Yeni Şafak operasyonun detaylarına ulaştı. Geçen hafta yine Batman kırsalında 3’ü turuncu listede aranan 4 PKK’lı öldürülmüş, 1 kadın PKK’lı ise yaralı ele geçirilmişti. O terörist sorgusunda, Gabar’daki petrol üretim sahasına saldırı amacıyla keşif için bölgeye gönderilen başka teröristlerin de olduğu bilgisini verdi. Bunun üzerine arama-tarama faaliyetleri genişletildi. SİHA’larla abluka altına alınan bölgede ısı kontrolü sağlanarak teröristlerin yeri tespit edildi.

ŞEHİTLERİN KANI YERDE KALMADI

Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Jandarma Komandolar ile teröristler arasında sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada PKK’lı Sultan Dağ ile Zeynep Nibat ölü ele geçirildi. Etkisiz hale getirilen PKK’lı Dağ ile Nibat’ın 6 güvenlik görevlisinin şehit edildiği, 19 güvenlik görevlisinin yaralandığı 9 saldırıya bizzat katıldıkları tespit edildi. Bayram tatili süresince yurt içinde 2'si kırmızı, 4'ü turuncu, 2'si gri listede aranan 11 PKK’lı etkisiz hale getirildi.

PKK'YA KALKAN OLMAYA KALKTILAR 

PKK’nın siyasi kolu DEM Parti, Batman’da teröristlere kalkan olmaya kalktı. Yangını bahane ederek Gercüş kırsalındaki operasyon bölgesine girmeye çalışan DEM Partililere Jandarma ekipleri izin vermedi. Bölgede biri kırmızı listede aranan 2 teröristin öldürülmesiyle, DEM'lilerin asıl niyeti ortaya çıktı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 28
  • Murat gözükara 2 ay önce Şikayet Et
    Yahu bırak girsinler ....sihayla vurun gitsin...
    Cevapla
  • Osmanlı 1453 2 ay önce Şikayet Et
    Milletvekili değil hain bunları yaşatmak hata gebertin hainleri acımayın israil amerika uşaklarına
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    bölücü kalleşler LEŞ oldukça emperyalist uşakları kuduracak. Tek bayrak tek vatan tek devlet.
    Cevapla
  • Yalnız kurt 2 ay önce Şikayet Et
    Yangını operasyonları engellemek hedef saptırmak için bu hain güruh çıkarmış olmasın araştırılmalı!
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Cumhuriyet olur sa bu ülkede bunlar olur gelsin krallık yapsınlar göreyim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Narin cinayetinde 18 dakikalık sır perdesi
Süper Lig'de 11 haftalık program belli oldu! İşte derbi tarihleri...