FETÖ'cü Esendir'den '15 Temmuz' itirafı: Gülen darbeyi gece 03:00'te bekliyordu

FETÖ'nin sözde üst düzey yönetici Halit Esendir, FETÖ elebaşının hain darbe girişimini saat 3:00'da beklediğini ifade ederek; "İlk sorusu da ‘Türkiye’de saat kaç?’ oldu." itirafında bulundu.

GİRİŞ 25.06.2024 13:50 GÜNCELLEME 25.06.2024 13:52
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

FETÖ terör örgütünde çözülmeler devam ediyor. 

15 Temmuz hain darbe girişimini FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in planlamadığını iddia eden terör örgütü mensupları Türkiye'de karışıklık yaratma çabalarını sürdürüyordu. Öyle ki Gülen'in hain darbe girişimi sonrası videoları internete servis edilmiş ülkede farklı bir siyasi iklim yaratılmaya çalışılmıştı. 

FLAŞ İTİRAF GELDİ

FETÖ firarisi Esendir'den adeta itiraf gibi bir açıklama geldi. Kırmızı kategoride aranan Esendir'in itirafları, darbeyi terör örgütünün elabaşının planladığının bir delili niteliğinde...

"GÜLEN DARBEYİ SAAT 03:00'DA BEKLİYORDU"

FETÖ elebaşının hain darbe girişimini saat 3:00'da beklediğini ifade eden Esendir açıklamalarında şunları söyledi: 

"Hocaefendi akşam kalkışması olduğunda. Cuma'dan çıkmışlar ABD'de saat 21:00 civarı köprüler kapatılıyor ilk haber çıkınca uçaklar uçuyor vs Ankara'da hemen arkadaşlar kapıyı çalıyorlar. Hocam Türkiye'de darbe olmuş diyorlar. Hocaefendi bir anda şaşırıyor gece 3:00'da olacağından bilgisi var. Hocaefendi bir anda Türkiye'de saat kaç diyor. 21:30 diyorlar. Bu saatte darbe olmaz bu bir oyun bu diyor. Hocaefendinin bu ifadesini duyuramadık."

ÖRGÜT ELEBAŞINDAN SONRA YERİNE EÇECEK İSİM OLARAK ANILIYOR

Örgüt elebaşının ölmesinin ardından yerine geçecek isimler arasında gösterilen Esendir, "Başyüceler" ya da "istişare heyeti" de denilen örgütün üst yönetiminin üyeleri arasında yer aldığı değerlendiriliyor.

Elebaşı Gülen ile tanışması

1971'de lise sondayken Balıkesir'in Edremit ilçesinde vaizlik yapan elebaşı Gülen ile tanışan Esendir, daha sonra da hep yanında yer aldı. Ege Üniversitesi Kimya okuduktan sonra örgütün 'ışık evleri'nde görev yapan Esendir, örgütün eğitim yapılanmasının temellerini atanların başında geliyor.

Esendir, Gülen'in talimatıyla 1977'de örgütün ilk dershanesi olan Akyazılı Orta Yüksek Eğitim Vakfı (OYEV) Dershanesi'ni açtı, 12 Eylül darbesinin ardından bu dershane, "Yamanlar Koleji" adıyla okula çevrildi.

 Esendir, örgüte ait yayın organlarının kuruculuğunu yaptı.

1988-2003 arasında Zaman gazetesinde genel koordinatörlüğü ve genel yayın yönetmenliği yaptı.

KAYNAK: SABAH
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Osmanlı 4 gün önce Şikayet Et
    Bir birim kurulsun. Yurtdışında bunları tek tek kaza görünğmü ile gebertsin. 80 li yıllarda ermenilere yaptık. Şimdi devlet neden uyuyor
    Cevapla
  • Misafircbik 4 gün önce Şikayet Et
    Karpuzu cenabı Allah yazın sıcakta yiyin serinleyin diye yarstmış . Eşeği ise yük taşısın diye yaratmış bunlar bence eşektende kötüdür
    Cevapla
  • bir kul 4 gün önce Şikayet Et
    kısas
    Cevapla
  • Bayram 4 gün önce Şikayet Et
    eşşekten düşmüş karpuz gibi olmuştur gerçi ha karpuz ha eşşek fark etmez
    Cevapla
  • Safa 4 gün önce Şikayet Et
    Özrü kabahatinden büyük !!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'nin dünyaca ünlü gazetesinden Biden'ı şoke eden seçim çağrısı
Bakan Koca istifa etti mi? Erdoğan ile ne görüştü? İşte kulislerden yansıyanlar