Eğitim-İş ve Eğitim-Sen MEB'in davetine gitmedi: Amaçları bağcıyı dövmek

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, görüş alışverişinde bulunmak amacıyla dün akşam düzenlenen toplantıda tüm eğitim sendikalarını davet etmesi üzerine ters köşe olan Eğitim-İş ve Eğitim-Sen; davete icabet etmedi.

Eğitim-İş ve Eğitim-Sen MEB'in davetine gitmedi: Amaçları bağcıyı dövmek
Eğitim-İş ve Eğitim-Sen MEB'in davetine gitmedi: Amaçları bağcıyı dövmek
GİRİŞ 25.06.2024 15:03 GÜNCELLEME 25.06.2024 15:04
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Eğitim politikaları konusunda sendikaların görüş ve önerilerini almadığı iddiasıyla hemen her platformda MEB’e muhalefet etmeyi görev bilen Eğitim-İş ve Eğitim-Sen, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, görüş alışverişinde bulunmak amacıyla dün akşam düzenlenen toplantıda tüm eğitim sendikalarını davet etmesi üzerine ters köşe oldu. 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim sendikalarını dün akşam düzenlenen yemekli toplantıya davet etti.

GÖRÜŞMEKTEN KAÇTILAR

Eğitim öğretim ve bilim hizmetleri alanında faaliyet gösteren yaklaşık 50 sendikanın davet edildiği toplantıda, eğitim politikalarına ilişkin birçok konu tartışıldı. MEB’e en fazla eleştiri yapan bu sendikaların görüşmekten kaçarak söz konusu toplantıya katılmaması dikkat çekti. 

MEYDANLARDA ŞOV YAPMAKLA YETİNİYORLAR

Yürütülen eğitim politikalarına ilişkin MEB ile iş birliğinden kaçınan, sadece meydanlarda şov yapmayı tercih eden Eğitim-İş Başkanı Kadem Özbay ile Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak’ın davet edildiği toplantıya katılmayacağını açıklaması üzerine; “Amacı üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek”, “Yine minderden kaçtı”, “Meydanlarda mangalda kül bırakmayanlar, iş masaya gelince kaçacak delik arıyorlar.” yorumlarına neden oldu.

Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Yalnız kurt 2 ay önce Şikayet Et
    Bakanımızın ve devletimizin yanındayız....
    Cevapla
  • Halil 2 ay önce Şikayet Et
    Toplantıya nasıl katılsınlar, hadi orada gerçeklerle yüz yüze gelince ne halt yiyecekler…??? Bunlar sendika değil “Sanduka”….!!!
    Cevapla
  • vatan daş 2 ay önce Şikayet Et
    Birisi CHPnin diğeri DEMin arka bahçesi. Sendikacılık umurlarında değil ki. Laf olsun ota çoka herşey muhaliflik.
    Cevapla
  • Ben de haklıyım 2 ay önce Şikayet Et
    Adamlar yeni program ilan edildikten 2-3 saat sonra programa ilişkin görüşlerini beyan ettiler. Ne zaman okudunuz, ne zaman istişare ettiniz, danıştınız, değerlendirdiniz? Görüş zaten hazırdı, belli ki sadece programın ilan edilmesini beklediler.
    Cevapla
  • Kazım 2 ay önce Şikayet Et
    Bunların bu ikiyüzlülüklerini unutmamak ve unutturmamak, her fırsatta, her platformda anlatmak ve bu adamlarla karşılaşıldığında da kafalarına kafalarına vurmak bakanlığın görevidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depreme hazırlık bir beka meselesidir
Son dakika: Kayıp Narin Güran'ın DNA’sının çıktığı araç ortaya çıktı!