Bakanlık duyurdu! Evlilik işlemlerinde yeni karar! Artık zorunlu

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, yabancı uyrukluların evlilik işlemlerine ilişkin yeni bir karar aldı.

GİRİŞ 27.06.2024 10:52 GÜNCELLEME 27.06.2024 10:56
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Evlendirme memurluklarına gönderilen yazıyla, Türk vatandaşlığı almak için evlenenlerin önüne geçebilmek amacıyla, evlenmek isteyen kişilerin ülkede kalış hakkı olması zorunluluğu getirildi.

BAKANLIK YAZI GÖNDERDİ

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, yabancı uyrukluların evlilik işlemlerine ilişkin evlendirme memurluklarına yeni bir yazı gönderdi.

Yazıda 2000’li yılların başından bu yana Türkiye’ye gelip yerleşmek isteyen yabancıların sayısında büyük artış yaşandığı ifade edildi.

Türk vatandaşları ile evlilik yaparak ikamet izni alınmasının suistimale açık bir konu olduğu belirtilen yazıda, Türk vatandaşı ile evliliğin, vatandaş olabilmenin kapılarını açtığı belirtilerek, evlenmek isteyen yabancı uyruklu kişilerin yasal kalış hakkının bulunmaması durumunda evlenme müracaatının alınmaması gerektiği belirtildi.

Yazıda şu ifadelere yer verildi:

“Kamu düzeninin sağlanması ve düzensiz göç ile etkin mücadele edilebilmesi amacıyla bir Türk ile bir yabancının veya iki yabancının evlenme işlemlerinde yabancı uyruklu kişinin geçerli pasaportu veya pasaport yerine geçen belge ile birlikte ülkemizde yasal kalış hakkının olması halinde evlenme müracaatının alınması ve durumun, ilinizdeki tüm evlendirme memurluklarına duyurulması.”

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 62
  • Misafir 6066 4 gün önce Şikayet Et
    Bozkurt abi.6 ay önce bir kıza görücü gittim. Kızın annesi İlçemizin en işlek Caddesinde 5 Kattan ,Güneşe bakan , otoparkı otomatik olan,Siyah Cam balkonlu Şömineli, stüdyo tarzı 3 yetmiyormuş hanımefendi ye 4 +1 bir Daire birde 30 ar gramdan 13 tane bilezik istedi. Nasıl alıyım okadar şeyleri dedim. Oğlum Kredi çeker ödersiniz yavaş yavaş dedi. Dedimki yolunacak KAZA mı benziyom
    Cevapla
  • verme 4 gün önce Şikayet Et
    o dedikleri versen alsan bir kac ay demez kacar yada baskasin vurdurur olan mallarina olur giden mal ve nafaja belasi da ekle
    Cevapla
  • verme 4 gün önce Şikayet Et
    o dedikleri versen alsan bir kac ay demez kacar yada baskasin vurdurur olan mallarina olur giden mal ve nafaja belasi da ekle
    Cevapla
  • Hasan Önal 4 gün önce Şikayet Et
    Tüyleri altın olanından kaz...
    Cevapla
  • Vatandaş Can 4 gün önce Şikayet Et
    Bu bir soruna dönüşmüş durumda. Şu anda evli olanlar bile ülke farkından dolayı kavusamıyor. Şu anda evli oldukları halde aylardır kavuşamıyorlar. Şimdi bu nikahlı evli çift ne yapacak. Evliler boşansın mı? Belki de çocukları olacak. Çocukları ne olacak. Aile parçalansın mı bu durumda?
    Cevapla
  • bekir 4 gün önce Şikayet Et
    türkiyede kadınlar evlenmiyor devlet maaş veriyor kanunlar onlardan taraf dili uzadı süsü püsü boyası gavurları zengin ediyorlar en iyisi yabancı evlilik evlenenler çok mutlu
    Cevapla
  • semih 4 gün önce Şikayet Et
    türkiyede kadınlar bulunmaz hint kumaşı olunca erkekler yabancı evlilik istiyor irandan evlenen çok insan var
    Cevapla
  • Bozkurt 4 gün önce Şikayet Et
    Ben türkiye.den evlendim 19 yılım cehennem gibi geçti boşadım cezayir den evlendim cennetteyim şimdi yetiştiren ailesinden ben razıyım Allah da razı olsun aklı olan türkiye.den evlenmez
    Cevapla
  • Svm 4 gün önce Şikayet Et
    Erken sevinme sonu hayırlı olsn.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kanal7 ailesinin acı günü... İlker Ağabeyimiz son yolculuğuna uğurlandı
Bakan Yerlikaya duyurdu! Kayseri paylaşımları için soruşturma açıldı