Bahçelievler'de bir binada çökme! Ekipler sevk edildi

Son dakika: Güngören Sokak üzerinde bulunan 4 katlı binanın en üst kat balkonunda çökme meydana geldi. Aynı ilçede gece saatlerinde de 7 katli bir binada kısmen çökme meydana gelmiş ve çevre binalar tahliye edilmişti.

GİRİŞ 27.06.2024 15:05 GÜNCELLEME 27.06.2024 15:56
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Bahçelievler Güngören Sokak üzerinde bulunan 4 katlı binanın en üst kat balkonunda çökme meydana geldi. 

Hürriyet Mahallesi Güngören Sokak'ta bulunan binanın çatı saçağı, henüz bilinmeyen bir nedenle çöktü. Beton parçaları alt katın balkonuna ve zemine dağıldı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekipler, çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

Bahçelievler Belediyesi teknik ekiplerinin binada incelemede bulunacağı öğrenildi.

BİNA BOŞALTILDI

1985 yapımı olan 4 katlı binanın en alt katında 3 tane dükkanın olduğu belirtiliyor. 

Öte yandan çökme anı güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, olay yerinde incelemelerde bulundu.

Bahadır, gazetecilere, bugün ikinci üzücü hadiseyi yaşadıklarını, sabahki kadar kötü bir durum olmadığını söyledi.

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Binayla ilgili bilgi veren Bahadır, "1985 yılı yapımı, 4 katlı bir bina. Her katında 4 daire var. Toplamda 16 daire var. 3 de dükkan var. En üst kattaki balkonun su alması nedeniyle sıcak, soğuk değişikliklerinden dolayı balkonda çökme olmuş. Arkadaşlarım içeride inceleme yaptılar. Karot alacaklar ama tahliyeyi gerektiren bir durum yok. Kolon ve kirişleri ön incelemede sağlam ama kesin netice tabii ki karot incelemesinde çıkacak." diye konuştu.

Olayın hem sosyolojik hem ekonomik hem de teknik olduğunu ifade eden Bahadır, şöyle devam etti:

"Sosyolojik neden, arkadaşlar, komşular ifade ettiler, bu apartman kendi aralarında anlaşamıyorlar. Anlaşsalar bu zamana kadar kalmayacak, yıkılacaktı, yenilenecekti. Ben buradan özellikle Bahçelievlerli komşularıma, İstanbul'daki komşularımıza sesleniyorum. Lütfen önceliğiniz kentsel dönüşüm olsun, evinizi yenileyin. Yani siz çocuğunuzu, torununuzu, eşinizi, annenizi, babanızı sevmiyor musunuz? Onları kötü, çürük binalarda bırakıyorsunuz. Lütfen gelin el birliğiyle Bakanlık, hükümet, belediye olarak hep birlikte müteahhitler, komşularımızla beraber el birliğiyle kentsel dönüşümü iyice hızlandıralım. Çürük binalardan kurtulalım. Küçük de olsa sağlam binalara geçelim diyorum."

Bahadır, "Binada kaçak kat var mı?" sorusunu, "Bunda kaçak kat, herhangi bir şey yok. Kolon kesilmesi yok. Kolon kirişleri herhangi bir sorun yok. Karot alacağız ama tahliyeyi uygun görmediler. Şu anda öyle bir tehlikeli durum yok. Eğer gerek olursa onları da tahliye ederiz. Yine misafir ederiz." ifadelerini kullandı.

BİNANIN İÇİNDE DE ÇATLAKLAR VAR

Binada 35 yıldır yaşayan Hediye Özcan, balkonların hepsinde hasar olduğunu belirterek, "Bina sallandı, balkon aşağı çöktü. Kentsel dönüşüm konuşuldu ama anlaşılamadı. Binanın içinde de çatlaklar var. Çok korkuyoruz ama nasıl olacak bilmiyorum." dedi.

Çökme esnasında evde bulunmadığını ve olayı telefonla öğrendiğini kaydeden apartman sakinlerinden Yaşar Güngören, "Bina çöktü dediler, geldiğimde çatı çökmüştü. Binada daha önce hasar yoktu ama alt kattaki ayakkabıcının kolonlarında çatlak vardı. Daha önce müteahhitlerle görüştük ama çok astronomik rakam söylediler." diye konuştu.

GECE SAATLERİNDE 7 KATLI BİNA ÇÖKMÜŞTÜ

Zafer Mahallesi Yadiğar Sokakta gece saatlerinde 7 katlı bir bina kısmen çökmüştü. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edilmişti.

Son dakika: İstanbul'da bina çöktü! Son dakika: İstanbul'da bina çöktü!

Ekipler, çevrede güvenlik önlemi alarak binada arama çalışması başlatmıştı. Arama kurtarma ekiplerinin yaptığı dinleme çalışmaları ve köpekle yapılan aramaların ardından enkaz altında kalan olmadığı belirlenmişti. Öğle saatlerinde olay yerine getirilen kepçe yardımı ile binanın kontrollü bir şekilde yıkımına başlandı.

Yaklaşık 1 saatte bina tamamen yıkıldı. İş makinasının olay yerindeki çalışması devam ediyor.

KAYNAK: İHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 65
  • Divane 2 gün önce Şikayet Et
    Her işimiz olduğu gibi inşaat işimizde çürük. Her şeyi biliriz(!) birde kendi işimizi bilsek. 99 depreminden sonra tv lerde yıllarca fay hatti seyrettik yazık. Sağlam bina yapmayı akıl edemedik. Anlı şanlı deprem uzmanları... Trafik kazası olur emniyet tabiri almadan girişiriz ikincisi felaket olur. Aah ah. Dere yatağına ev yapariz, sel gelincede devlet yardim et. Ya sigorta sistemi?
    Cevapla
  • DARK 2 gün önce Şikayet Et
    Eko yu çağırın binayı tutsun
    Cevapla
  • Servet. 2 gün önce Şikayet Et
    Arkadaşlar başınızın çaresine bakın Ekrem başkan izinde. Sizin için daha verimli çalışabilmesi için bol bol tatil yapmak zorunda. Herşey çok güzel olacak. Devlet ben olayım size kuru ekmek vermem. Ekremim üç kuruşluk palavrasına hainlik peşine düştünüz
    Cevapla
  • asıl yorum 2 gün önce Şikayet Et
    Devlet kendi binalarını yeniden yapsın. Belediye işini ona bıraksın oy verenler düşünsün artık.
    Cevapla
  • Kime çok güzel 2 gün önce Şikayet Et
    Daha beklenen İstanbuldaki durum olmadan binalar kendiliğinden çökmeye başladı birde İstanbullu Ankaralı İzmirli belediyesini kentsel dönüşüme karşı olan CHP ye teslim etti artık CHP nin dediği belediyelerini CHP ye teslim eden şehirler için artık CHP nin dediği gibi her şey çok güzel mi olur yoksa tam tersini CHP için herşey güzelde o şehirler ucin tam tersi.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Filistin'den BM'ye Gazze çağrısı! Derhal harekete geçin
Yedi ilden peş peşe kötü haberler!