MSB'den orman yangını açıklaması! 'PKK'lı teröristler gizlenmeye çalışıyor'

Milli Savunma Bakanlığı, Dergele köyündeki sivilleri kalkan yaparak birliklere havan atışı yapan teröristlerin, yerlerinin tespit edilememesi için ormanları ateşe vermeye başladığını duyurdu.

GİRİŞ 27.06.2024 18:47 GÜNCELLEME 27.06.2024 19:45
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya adresi üzerinden yaptığı açıklamada terör örgütü PKK'nın Irak'ın kuzeyinde uyguladığı kirli planı duyurdu.

"PKK'DAN ALÇAK PLAN"

Bakanlığın "Terör örgüt PKK'dan alçak plan" başlıklı açıklamasında teröristlerin Irak'ın kuzeyinde yerlerinin tespit edilmesini önlemek için ormanları yaktığını ve bölgedeki halka da "Türk Silahlı Kuvvetlerinin açtığı ateş sonucu ormanlar yandı." yalanını söyledikleri belirtildi.

"YERLERİNİN TESPİT EDİLEMEMESİ İÇİN"

20 Haziran Perşembe günü Diyarbakır-Mardin arasında çıkan ve 15 kişinin can verdiği yangın güncelliğini korurken yapılan bakanlık açıklamasında "Ormanları yakarak gizlenmeye çalışıyorlar" ikinci başlığının altında şu ifadeler yer aldı:

"Irak'ın kuzeyinde kaçacak delik bulamayan PKK'lı teröristler ormanları yakmaya başladı. Dergele köyündeki sivilleri kalkan yaparak birliklerimize havan atışı yapan teröristler, yerlerinin tespit edilememesi için ormanları ateşe vermeye başladı.

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin sivillere ve meskûn mahallere yönelik hassasiyetini bildikleri için hem köylüleri kalkan yapan hem de gizlenebilmek için ormanları ateşe veren teröristler, yıllardır yaptıkları gibi Irak kuzeyindeki sivil halkı tehlikeye atmaya çalışıyor.

"ORMANLARI TSK YAKTI" YALANIYLA KANDIRIYORLAR

PKK'lı teröristler, ateşe verdikleri yerlerde de yerel halkı "Türk Silahlı Kuvvetlerinin açtığı ateş sonucu ormanlar yandı." şeklindeki yalanlarla kandırmaya çalışıyor. Teröristler aynı zamanda girdikleri köylerde etrafa ateş açarak sivillerin canlarını ve mallarını tehlikeye atıyor.

Terör örgütü ne yaparsa yapsın, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin sivillere, yerleşim yerlerine, çevreye ve doğaya olan hassasiyeti devam edecek! Teröristler ise Mehmetçiğin pençesinden kurtulamayacak!"

Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 57
  • Han 1 gün önce Şikayet Et
    Zalimlere merhamet etmek , mazlumlara zulümdür...gebertin hepsini TSK ,ecdadımız gibi davranın ki ,ecdadımız kadar güçlü ve dirayetli olun !!!!
    Cevapla
  • harbi 1 gün önce Şikayet Et
    sihalarla yok edin oyun var sivil yok...sivil görünümlü teröristler onlar.
    Cevapla
  • Hakan Sönmez 2 gün önce Şikayet Et
    Böylece saklanacak yerleri kalmayacak. TSK yakacak olsa şimdiye kadar yakardı.
    Cevapla
  • Dede 2 gün önce Şikayet Et
    Mal varlığı el konulmalı t9rere destekleyene
    Cevapla
  • Kartal gözü . 2 gün önce Şikayet Et
    Kürt halkı bu PKK lı itlerden gerekirse silah çekerek .kurtulmalıdır İsrail'in köpegi olmuşlar her yolu deniyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Filistin'den BM'ye Gazze çağrısı! Derhal harekete geçin
Bahçesindeki havuzda 25’in üzerinde sarı benekli Anadolu semenderi buldu