Suriye'de görev yapan general insan kaçakçılığı suçundan tutuklandı

Suriye sınırında insan kaçakçılığı yaptığı öne sürülen Tuğgeneral Bilal Çokay, Ankara'da gözaltına alındıktan sonra Şanlıurfa'ya gönderildi. Adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklandı.

GİRİŞ 27.06.2024 21:15 GÜNCELLEME 27.06.2024 21:22
Bu Habere 231 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz aylarda Şanlıurfa'da yapılan bir operasyonda, emir astsubayı ile uzman çavuşun, Suriye'de Türk Silahlı Kuvvetleri birliğinde görev yapan Tuğgeneral Bilal Çokay'ın makam aracıyla sınırdan insan kaçakçılığı yaptığı ortaya çıkmıştı.

Yapılan soruşturma neticesinde Çokay gözaltına alındı. Ankara'da gözaltına alınan tuğgeneral Şanlıurfa'ya getirildi.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Burada işlemlerinin ardından Suriye sınırındaki Akçakale Adliyesine çıkarılan general Çokay, mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAYNAK: İHA, DHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 231
  • Misafir 1 gün önce Şikayet Et
    Hainlere hak ettikleri gibi muamele edilsin.
    Cevapla
  • bir adem 1 gün önce Şikayet Et
    mit, işin başında ise gerisi teferruat adalat lazım suçluysa cezası verilmeli
    Cevapla
  • Metin Güner 1 gün önce Şikayet Et
    Herifin Biri Güney doğuda Görevli İstihbaratçı.. Jitem Yılları... İstifa ediyor ama Gene devam ediyorlar... Şimdi Milyarder...!!! Bunun Gibi Binlercesi Var Diyorlar... Bir Kilo Toz , Bir Otobos... 2015 ten sonra istifa edenlerde Gizli gizli Her türlü işleri Yapıyorlarmış...
    Cevapla
  • ZAC 1 gün önce Şikayet Et
    Ne günlere kaldık.!
    Cevapla
  • ömer faruk 1 gün önce Şikayet Et
    Sayın devlet büyükleri sınırd özellikle İRAN,,SURİYE,,IRAK ta askerlik yapan erler ve erbaşlar dahi insan kaçakçılığı,mal kaçakçılığı,esrar eroin kaçakçılığı yapıldığını zaman zaman sınırdan gelen rütbesiz askerlerin yaptıklarını söylüyorlar..İyice araştırılsın.Bakın altından neler çıkacak.Benden demesi??????????????????????
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'deki 3 yangın da kontrol altına alındı
Bakan Yumaklı'dan orman yangını açıklaması: Türkiye genelinde 44 adet yangın çıktı