"60 kat bina olur mu?" diyen İmamoğlu'nun yaptığı binalar şaşkına çevirdi

Esenyurt'taki yüksek katlı binaları eleştirerek "60 kat bina olur mu? Bir binada 650 daire olur mu? Bu büyük bir ihanettir" diyen Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü'nde inşa ettiği projeler tartışma konusu oldu.

GİRİŞ 29.06.2024 11:35 GÜNCELLEME 29.06.2024 11:50
Bu Habere 113 Yorum Yapılmış

  HABER7

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu dün Esenyurt Belediyesi tarafından düzenlenen “Ortak Akıl Zirvesi” programında ilçedeki çarpık yapılaşmaya ilişkin eleştirilerde bulundu. İmamoğlu yapılaşma eleştirilerinde çok katlı ve çok daireli projeleri eleştirirken, İmamoğlu İnşaat'ın Beylikdüzü'nde inşa ettiği projeler dikkat çekti. 

BİR BİNADA 650 DAİRE OLUR MU?

İmamoğlu, iş insanları ve sanayicilerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Esenyurt'taki çok katlı binaların bulunduğunu ve küçük alanlardaki çok katlı binalarda çok sayıda dairenin bulunduğunu belirterek bu yapılaşma şeklinin yanlışlığına vurgu yaptı. İmamoğlu “Ne böyle bir sanayi hayal edildi burada? Ne böyle bir konutlaşma, yani 60 kat bina olur mu? Bir binada 650 daire olur mu? Bu büyük bir ihanettir, bağıra bağıra söyledik bunu." ifadelerini kullandı. 

BEYLİKDÜZÜ'NDE İNŞA ETTİĞİ DAİRELER TARTIŞMA KONUSU OLDU

İmamoğlu'nun çok katlı binalar ve dairelerle ilgili eleştirilerinin ardından Ekrem İmamoğlu'nun sahibi olduğu İmamoğlu inşaatın İstanbul'da inşa ettiği projeler gündem oldu. "60 kat bina olur mu? Bir binada 650 daire olur mu?" diyen İmamoğlu'nun Beylikdüzü'nde inşa ettiği Zigana Evleri projesinde 14-15 katlı blokların olduğu bir blokta onlarca yüzlerce dairenin olduğu görüldü. 

İmamoğlu İnşaat'ın diğer projesi olan İmamoğlu 1 Sitesi ve İmamoğlu 2 Sitesi'nde de benzer görüntüler olduğu görüldü. İmamoğlu İnşaat'ın yaptığı bu projelerde de çok katlı bloklar ve dairelerin olması dikkat çekti.

 

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 113
  • Ademoğlu 7 saat önce Şikayet Et
    Siz adamın söylediklerini kulak vermiyorsunuz sadece Ortaya laf atmaya çalışıyorsun ve bu adamı suçlamaya çalışıyorsunuz Adam diyor ki 60 katlı bina Bir binanın içerisinde 650 tane daire diyor siz tutup da 15 kata hem çok suçluymuş gibi bir haber Yapıyorsunuz Allah aşkına sizin başka işiniz gücünüz yok mu
    Cevapla
  • Tandoğan 16 saat önce Şikayet Et
    Adam 60 kat bina mı olur demiş. Sonuçta 60 yapmamış 15 kat yapmış yasam alanlarında kısıtlamaya gitmedikce eleştirilecek bir yanı da yok. Sırf laf kalabalığı olsun diye de haber yapmışsınız. Hem okurken yem de çok yorum yaparken kaybettiğim zamana yazık oldu.
    Cevapla
  • Davut 1 gün önce Şikayet Et
    15 katlı bina dayanıklı olmaz diye bir şey yok önemli olan plan proje ve doğru malzeme kullanmak sen dere yatağına 5 katlida yapsan yikilir
    Cevapla
  • Veyso 1 gün önce Şikayet Et
    Bizzat zigana evlerinde oturan birisi olarak ve imamoğlunu sevmeyen ve oy vermeyen biri olarak şunu söylemek gerek. Sitese toplam 196 daire var yani esenyurtta ki bir binada ki daire sayısından daha az genel olarak. Ve şunu da eklemem gerek beylikdüzünün genel karakteristik yapısı bu şekilde, neredeyse bütün binalar 10-15 kat arasinda bahçeli ve otoparklı.
    Cevapla
  • Realist 9 saat önce Şikayet Et
    Yani 60 katı ,15 katla kıyaslamak; akla ve insanlığa ters düşer. Her ne olursak olalım ama önce ıyi ahlaklı bir insan olmak gerek! Sevmek yada sevmemek ayrı bir konu olmalı, lakin doğruya doğru yanlışa yanlış demek gerek, ıyi insan olmanın kuralı budur.
    Cevapla
  • NilgünArda 1 gün önce Şikayet Et
    Hepsi depreme dayanıklı
    Cevapla
  • Beylikdüzü sakini 1 gün önce Şikayet Et
    Beylikdüzündeki binalarda 2 kat bodrum yok o yüzden dayanıksız raporu aldılar, Bina sakinleri ve yönetimleri raporları kaybediverdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hesaplar şimdi bozulacak! Süper Lig devini üzecek gelişme
Nükleer silahlanma ne zaman başladı? İşte en fazla yatırım yapan ülkeler...