Batman’da 20 santimetrelik etçil çekirge büyüklüğü ile dikkat çekti

Batman'ın Sason ilçesinde yangın bölgesinde görülen 20 santimetre büyüklüğündeki etçil çekirge şaşkına çevirdi.

GİRİŞ 29.06.2024 15:38 GÜNCELLEME 29.06.2024 15:38
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Batman'ın Sason ilçesine bağlı Dereköy’de çıkan yangın alanında incelemelerde bulunan ekipler, yangında telef olmuş 20 santimetre büyüklüğünde dev etçil çekirge gördü.

ARPA VE BUĞDAY HASADINDAN SONRA ORTAYA ÇIKTI

Dev etçil çekirgeyi eline alarak bir süre inceleyen ekipler, uzunluğu 20-25 santimetreye kadar ulaşan bu çekirge türünün arpa ve buğday hasadından sonra ortaya çıktığını, böcek türleri ve tarımsal açıdan zararlı haşerelerle beslenen "saga ephippigera" türü çekirgenin çiftçi dostu olduğunu ve korunması gerektiğini belirtti.

KAYNAK: İHA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 9
  • Gülbahar 3 gün önce Şikayet Et
    Yeniliyormu ve nelere iyi geliyor
    Cevapla
  • bülent duman 3 gün önce Şikayet Et
    maşallah .evet koruyalım.öldürmeyelim
    Cevapla
  • Dronsever 3 gün önce Şikayet Et
    Dronlar füze taşıyabiliyorsa su da taşıyabilir. Yangınlara dronlarla müdahale etmek lazım. Sadece gözetleme için değil, tarımsal sulama, yangın söndürme, boru döşeme, hayvancılıkda sulama ve yemleme, ilaçlama, gübreleme gibi binlerce alanda dronlardan istifade edilebilir.
    Cevapla
  • kopter 3 gün önce Şikayet Et
    devletin helikopter yerine drone kullanması biraz maliyetli olur. ama doğasever bireyler her biri su taşıyacak bir dron alsa , her biri milyona ulaşsa bu dronlarla yangınlara müdahale edilse devlete iş bile kalmaz
    Cevapla
  • Kurt 4 gün önce Şikayet Et
    Bu çekirgeyi ilk diyarbakirda gordum.Abarti olmasin neredeyse bir kirlangiç kadardı.Otla beslenen bir çegirgeyi ona uzattigimda onu elimdwn kapip yemesi cok ilginçti.Boceklerle beslenen bir tur.Sonrasinda Urfa ve qdiyamanda da gordum.
    Cevapla
  • MOSKOVACADDESİADANA 4 gün önce Şikayet Et
    Gelebicin türü balık adeta bayılır bu türde yemlere avcıda bazen av olabiliyor.Etçil tür olması ziraat faaliyetleri için verim kaybının önlenmesi maksatıyla bu canlı türünün korunması önemli .Öyle bir dönemdeyizki sayın okurlar asit içerikli yağmurdan dolayı zeytinde verim kaybı yaşandı malesef doğamızda adeta s.o.s vermekte her canlı türü eko sistemin bir zincir halkası konumunda.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tercihler değişti! Türkler yüzde 50 daha az ödeyecek
EURO 2024'e Türkiye damgası! Çeyrek final 'ilkler'le geldi