CHP'li belediyenin zammı Özgür Özel'in kardeşini bile isyan ettirdi

İzmir'de suya yapılan rekor zam CHP lideri Özel'in kardeşi Barış Özel'i isyan ettirdi. Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'a sert sözlerle yüklendi.

GİRİŞ 30.06.2024 12:51 GÜNCELLEME 30.06.2024 13:13
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

İzmir'de yerel seçim öncesi saya kademeli olarak indirim yapılacağına dair yeni başkan söz vermişti. 

Ancak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, bırakın indirimi suya rekor oranda zam yapınca eleştirilerin odağı haline geldi.

İZMİR'DE SUYA YÜZDE 45 ZAM

İzmir'de bu hafta su ve atık su tarifelerindeki ücretlerde düzenleme yapılarak birinci kademe olan 0-4 metreküp arası tüketim haricindeki tüketime yüzde 45 zam yapıldı.

Bu zamma kamuoyundan tepki gelirken en sert tepkilerden biri de Özgür Özel'in kardeşinden geldi.

"BÖYLE Mİ YÖNETECEKSİNİZ İZMİR'İ?"

Sosyal medyadan bir paylaşım yapan Barış Özel, "İzmir'de suya indirim sözü seçim vaadi olarak verilmişken, seçim sonrası elektrik zammından bile yüksek zam yapılıyor. Türkiye'nin en pahalı suyuna katmerli zam resmen. Böyle mi yöneteceksiniz İzmir'i? Yazıktır bu halka!" dedi ve şu paylaşımları yaptı:

Aşağıdaki yazının Altın Madeni ve Yapılamayan Baraj bölümü suyun neden pahallı olduğunu açıklıyor. Üç beş kişi para kazansın diye halk pahallı suya mahkum. Hiçbir başkan da artık Efemçukuru'na karşı mücadele etmiyor.

 

Oysa Konak Meydanı'na kuş uçuşu 20 km. olan Efemçukuru Altın Madeni olmasa, Güzelbahçe Çamlı barajı yapılabilecek, Gördes'ten(120 km.) su getirmeye gerek kalmayacaktı ki Gördes'in de dibi çatlak çıktı, İzmir'e su hemen hemen gelmediği gibi bir de 10 milyonlarca $'lık arıtma tesisi yapıldı Bornova'da ama kullanılmıyor 11 yıldır sanıyorum.

Öte yandan Özgür Özel, daha önce kardeşiyle ilgili bir açıklama yapmış ve Barış Özel'in Adalet Yürüyüşü'nden bu yana işsiz olduğunu açıklamıştı. 

 

Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 76
  • verme 1 gün önce Şikayet Et
    bu zamana kadar nasıl yönetiyorlardı ki?
    Cevapla
  • Misafir 1 gün önce Şikayet Et
    Sabit gelirli çalışanlara yılda bir bazılarına da iki kez zam yapılıyor,Kamu hizmeti zamları da yılda iki kez olmalı ve toplamda yıllık enflasyonu geçmemeli.Millet enayi değil.
    Cevapla
  • Harbinger35 1 gün önce Şikayet Et
    Ne bekliyorlardı ki!Her şey güzel mi olacaktı chp kazanınca!Dikkat edin her sey güzel olacak derken elindeki güzelliktende olma!
    Cevapla
  • Dük 1 gün önce Şikayet Et
    Hani çok çok hemide herşey çok güzel oluyor
    Cevapla
  • İnadına REİS 1 gün önce Şikayet Et
    Desene izmirde de herşey çoook güzel oluyor muş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Çiftlik Bank' davasında kritik gelişme!
Kayseri'de provokasyon: Kamyonla sabıkalı taşıdılar