İzmir'de restoranda patlama: 5 kişi hayatını kaybetti!

İzmir'in Torbalı ilçesinde bir restoranda patlama meydana geldi, ilk bilgilere göre 5 kişi hayatını kaybetti, 57 kişi de yaralandı. Öte yandan patlamaya ilişkin bir kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

GİRİŞ 30.06.2024 18:06 GÜNCELLEME 30.06.2024 20:26
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: İzmir'in Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi'nde bir restoranda sanayi tipi tüp patladı. İlk bilgilere göre 5 kişi hayatını kaybetti,  57 kişi ise yaralandı. 

Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

Bakan Yerlikaya patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada vefat sayısının 5'e yükseldiğini duyurdu. Yerlikaya'nın açıklaması şu şekilde;

Bakan Yerlikaya İzmir'deki patlama anına ilişkin görüntüleri paylaştıBakan Yerlikaya İzmir'deki patlama anına ilişkin görüntüleri paylaştı

"Maalesef 1 vatandaşımız daha hayatını kaybetmiş, vefat eden vatandaşlarımızın sayısı 5’e yükselmiştir. 57 vatandaşımız da yaralanmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" 



Patlamanın ardından çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Polis ekipleri, patlamanın yaşandığı restoran önünde geniş güvenlik önlemi aldı.

Patlamada çevredeki bazı binalarda da hasar oluştu.

Polis ekipleri, patlamanın yaşandığı restoran önünde geniş güvenlik önlemi aldı.

PATLAMA ŞIRDANCIDA YAŞANDI

Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, patlamanın binanın altındaki şırdan restoranında yaşandığını söyledi.

Patlamada çevredeki bazı binalarda da hasar oluştu.

VALİ ELBAN'DAN AÇIKLAMA

İzmir Valisi Süleyman Elban, Torbalı Ayrancılar Mahallesi'ndeki patlamada 5 kişinin hayatını kaybettiğini, yaralanan 57 kişinin 4 ayrı hastanede tedavi gördüğünü açıkladı.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir'in Torbalı ilçesindeki bir lokantadaki patlama nedeniyle olay yerine, İzmir İl AFAD'dan 2 araç, 9 personel, İl Sağlık Müdürlüğünden 8 ambulans, 2 UMKE ekibi ve 36 personelin sevk edildiğini bildirdi.

Yerlikaya açıklamasında, ''Bugün İzmir Torbalı’daki Fevzi Çakmak mahallesinde bulunan bir Lokantada ilk belirlemelere göre sanayi tüpünden kaynaklandığı değerlendirilen bir  patlama meydana gelmiştir. Olay bölgesine; İzmir İl AFAD'dan 2 araç 9 personel, İl Sağlık Müdürlüğünden 8 ambulans 2 UMKE ekibi ve 36 personel sevk edilmiştir. Patlamada maalesef 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 35 vatandaşımız da yaralanmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Konuya ilişkin tahkikat devam etmektedir. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir.'' ifadelerini kullandı.

BAKAN TUNÇ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç İzmir'in Torbalı ilçesinde meydana gelen patlamaya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Tunç paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"İzmir’in Torbalı ilçesindeki bir lokantada meydana gelen patlamayla ilgili Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, Torbalı Cumhuriyet Başsavcısının koordinesinde 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir."

1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

5 kişinin öldüğü, 57 kişinin yaralandığı sanayi tipi tüp patlamasına ilişkin, iş yerinde tüpü değiştiren kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Patlamanın ardından enkaza dönen alan havadan görüntülendi

BAKAN IŞIKHAN'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İzmir'in Torbalı ilçesindeki bir lokantadaki patlamayı araştırmak üzere Bakanlık müfettişlerinin görevlendirildiğini bildirdi.

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, patlamayla ilgili derin üzüntü duyduklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Yaşanan kazayı araştırmak üzere Bakanlığımıza bağlı müfettişlerimiz görevlendirilmiş olup gerekli incelemeler yapılacaktır. Bakanlık olarak süreci yakından takip ediyoruz. Patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

KAYNAK: HABER7, AJANSLAR
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 27
  • Mustafa Akın 1 gün önce Şikayet Et
    Bu bir kültür meselesi. Kimse kimseyi suçlamasın. Her şey birbirine bağlı. Ölenlere Allah Rahmet eylesin. En son bunu söyleyebiliyoruz.
    Cevapla
  • Gül 1 gün önce Şikayet Et
    18 katlı rezidansın 14.katında oturuyorum, evde tüp banyoda elektrikli şofben kullanılıyor, 3-4 evi olan aç gözlü ev sahibi doğalgazı kapıya kadar getirip içeri sokmadı.. kiramızı zamanında ödüyoruz buna rağmen taciz boyutunda zırt pırt arayıp duruyor 6.ayımızda zam yaptı ama yetmezz.. yine arayıp kredi kartı borcu olduğunu 2 aylık kirayı tek seferde verebilirmisiniz diye istedi utanmaz
    Cevapla
  • Gül 1 gün önce Şikayet Et
    Arkadaşlar şunu da eklemek istiyorum ki bu eve mecburen aşındık çünkü istanbuldan dönüş yaptık memlekete ev bulamadık eşyalar ortada kalacaktı.. taşınalı beri tüpten koku geliyor yaz kış kapı pencere açık tutuyorum ki ya bir zehirlenme yada patlama olmasın diye böyle çözüm buldum..yangın alarmı var evde ama çalışmıyor, hem bizim hem 18 katta yasayan herkesin hayatı tehlikede endişeliyim
    Cevapla
  • Misafir 1 gün önce Şikayet Et
    İktidar bu kira konusunda aynı Avrupa olduğu gibi devletin koyduğu ve kimsenin kafasına göre bir şey yapamayacağı kanunlar getirirse tüm bu olaylar anında biter. Dolayısıyla kanunlar herkesin kafasına göre istediğini yapacağı kapıları açıyor.
    Cevapla
  • Erkan 1 gün önce Şikayet Et
    Aslında ilginç olan tüpü değiştirene birsry olmaması yani bu kadar ilgisizlik ve tecrübesiyle 5 kişinin canına mal oldu ha bu artar mı kesin net artar RABBİM sabır versin cahil ve tecrübesiz toplumuz ve ilgisizlik kontrolsuzluk tüpü değiştirene değil ailesi ile güzel vakit geçirmek isteyenlere oluyor yazık.
    Cevapla
  • Mustafa Akın 1 gün önce Şikayet Et
    Adam tüpü değiştirip gitmiş, patlama sonra oluyor.
    Cevapla
  • acısöyler 1 gün önce Şikayet Et
    Başı boşluğun ihmalkarlığın kurbanı denetim yok hiç bir iş yeri denetilmiyor kim kime dum duma denetim olsa periyodik bakımları kontorölleri yapılsa en aza indirilir bu tür sorunlar başı boş memleketin boşa gideb kurbanları
    Cevapla
  • Ahmed 1 gün önce Şikayet Et
    İşletmeye rüşvetle izin veren görevliler soruşturulsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Montella pilot koltuğunda! THY'nin Milli Takım reklam filmi çok beğenildi..
Sarıyer'de dehşet anları! Yabancı iş insanlarını bıçakla tehdit etti