Provokasyonda 2. perde! Kayseri'den sonra şimdi de Suriye'de ortalık karışıyor

Dün cinsel taciz olayının ardından Kayseri'de ortalığı karıştırmak isteyenler şimdi de Suriye'de ortaya çıktı. Suriye'de bazı provokatörler Türk tırlarına saldırıda bulundu.

GİRİŞ 01.07.2024 17:55 GÜNCELLEME 01.07.2024 22:28
Bu Habere 209 Yorum Yapılmış

  HABER7

Türkiye ile Suriye arasında normalleşme mesajları verilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Suriye Devlet Başkanı Esad'ın görüşmesi konuları konuşulurken iki ülkede de dikkat çeken olaylar yaşanmaya başladı. Kayseri'de yaşanan taciz olayı ve sonrasında provokatörler tarafından köpürtülen şiddet olaylarının ardından şimdi de Suriye'de karışıklıklar yaşanıyor. Suriye'nin bazı bölgelerinde Türk tırları ve Türk işyerleri saldırıların hedefi oldu. 

KAYSERİ'DE PROVOKASYON

Kayseri'de yabancı uyruklu bir kişinin, 5 yaşındaki yabancı uyruklu bir kız çocuğunu taciz etmesinin ardından kentte büyük bir gerginlik yaşandı. Tacizci güvenlik güçleri tarafından yakalanıp gözaltına alınırken Kocasinan ilçesinde toplanan kalabalık ortalığı birbirine kattı.

Şehrin pek çok noktasında patlak veren provokasyonda Suriyelilere ait olduğu belirlenen evler saldırıya uğrarken, işyerleri ateşe verildi, otomobiller ise parçalandı. Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri almasının ardından olaylarda yaralanan polisler hastanede tedavi altına alındı.

SURİYE'DE PROVOKASYON

İsrail İstihbarat Servisi Mossad ve FETÖ'nün de dahil olduğu olayların ardından bugün de aynı provokasyona Suriye'de imza atıldı. Suriye’de Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde Azez'de sebze ve meyve haline Türkiye'den gönderilen TIR'lara saldırı düzenlendi. Bazı provokatörler PTT binalarına saldırı yaparken, harekat bölgelerine elektrik sağlayan dağıtım şirketinden ve El-Bab'ta mültecilerin bulunduğu Şamrak kampında saldırılar meydana geldi. 

SURİYE GEÇİCİ HÜKÜMETİ: TÜRK VARLIĞINI HEDEF ALAN EYLEMLERİN ACİL DURMASINI İSTİYORUZ

Suriye Geçici Hükümeti tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Tarih ve coğrafya, Türkler ve Araplar arasında yüzyıllar boyunca var olan kardeşliğe tanıklık etmektedir. Bölgenin yaşadığı tüm zorluklara ve çilelere rağmen, bu kardeşliğin önümüzdeki yüzyıllar boyunca da devam edeceğine dair inancımız tamdır. İki halkın ortak kaderi de bunu gerektirmektedir. Suriye Geçici Hükümeti, katil Esad Rejimi, müttefikleri ve terör örgütlerinin işlediği suçlardan kaçan Suriyeli mültecilere yönelik tüm aşırı görüşlü eylemleri kınamaktadır. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da belirttiği üzere Kayseri’de yaşanan olaylar hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu çerçevede Suriye Geçici Hükümeti Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’nın saldırganlara karşı attığı yasal adımları da takdir etmektedir. Bu üzücü olayların kardeşliğimize gölge düşürmesine izin vermeyeceğiz” denildi.

Açıklamada, “Ayrıca Suriye Geçici Hükümeti, özgürleştirilmiş bölgelerde yaşayan halkımızı, Kayseri’de yaşanan olayları bahane ederek Türk ve Suriye halkları arasındaki mevcut ittifakı ve devrimin kazanımlarını baltalamayı amaçlayan kışkırtıcı eylemleri reddetmekte ve çağrılara uymamaya davet etmektedir. Suriye halkı bu olayların devrim düşmanları tarafından Türk-Suriye halklarının ilişkilerine zarar vermek amacıyla desteklendiğinin farkındadır. Suriyelilerin seslerini ve duygularını barışçıl bir şekilde Türk kardeşlerimize iletmesine son derece önem verdiğimizi vurgularken; Türk bayrağına yönelik eylemleri şiddetle reddediyor, kurtarılmış bölgelerdeki Türk varlığını hedef alan tüm eylemlerin acilen durmasını istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

ERDOĞAN-ESADIN MESAJLARI DETAYI DİKKAT ÇEKİYOR

Kirli eller tarafından Türkiye'de ve Suriye'nin çeşitli bölgelerinde başlatılan provokasyon ve yaşanan şiddet olaylarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşebileceğini açıklamasının ardından meydana gelmesi ise provokasyon iddialarını güçlendiriyor. 

Bilindiği üzere Ankara ile Şam arasındaki teknik-istihbari görüşmeler, son dört yıldır devam ediyordu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Esad geçtiğimiz günlerde karşılıklı görüşülebileceği mesajını vermişti. 

Beşar Esad yaptığı açıklamada Ankara ile ilişkilerin normalleşmesi konusunda “her türlü girişime açığız” açıklamasında bulunurken Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Diplomasi ilişkisi kurulmaması için hiçbir sebep yok. Biz Suriye ile ilişkileri geliştirmekte aynı şekilde birlikte hareket ederiz. Suriye'nin de iç işlerine karışmak gibi hedefimiz olamaz. Suriye halkı bizim kardeş halklar olarak yaşadığımız bir topluluktur. Nasıl ki biz Suriye ile ilişkilerimizi geçmişte canlı tuttuysak, ailece görüşmelere varıncaya kadar sayın Esed ile bu görüşmeleri yaptık, yarın olmaz diye bir şey mümkün değil, yine olur. " açıklamasında bulunmuştu. 

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 209
  • Wertto 1 gün önce Şikayet Et
    Onu dokuzu bilmem kime iyilik yapmada sınırı aşarsak zarar görüyoruz
    Cevapla
  • SUM 1 gün önce Şikayet Et
    Esat ne güzel öldürüyor karışırsan ekmek verdik koruduk sonu böyle olacak demiştim eylik her zaman iyi degil gidin esadı öldürün adi insanlar bunlara eylik olmaz
    Cevapla
  • Ali 1 gün önce Şikayet Et
    Fetö'cü kaymakamlar valiler halka 15 temmuz'da sokağa çıkmayın demişti... Şimdi çıkın yakın vurun diyorlar... Sokağa çıkan herkes bugün için ülkemize zarar vermektedir... Fetö'nün safında yer almaktadır
    Cevapla
  • Misafir 1 gün önce Şikayet Et
    CHP ve HDP yi kapatın ülke rahatlasin
    Cevapla
  • halıl 1 gün önce Şikayet Et
    Suriyede veya nerede kim olursa olsun hemen cevabını vereceksin orada bulunan Askeri kıyafetli veya vatandaş demeden tarayacaksın biz bundan kaybediyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mehmetçik'e 'vur' emri verildi! O eller kırılacak
UEFA, "bozkurttan" rahatsız oldu: Bahçeli'den çok sert Merih Demiral tepkisi