Türkiye'den Suriye açıklaması! İddialara cevap

Dışişleri Bakanlığı, Ortadoğu ve Suriye politikası ile bağlantılı olarak ortaya atılan iddialara tek tek cevap verdi.

GİRİŞ 03.07.2024 09:06 GÜNCELLEME 03.07.2024 09:07
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, Türkiye'nin Suriye’deki iç kargaşa neticesinde yaşanan insani trajedi karşısında başlangıçtan bu yana ilkeli tutum sergilediği belirtilerek, "Dış politikasını milli menfaatleri doğrultusunda güncelleyen ülkemiz, ulusal güvenliğimize yönelik tehditlere karşı gerekli önlemleri almaktan da çekinmemektedir." ifadeleri kullanıldı.

Bakanlık, Türkiye'nin Orta Doğu ve Suriye politikası ile bağlantılı olarak ortaya atılan iddialar hakkında yazılı açıklama yayımladı.

Türk dış politikasının devletin ve milletin çıkarlarını esas aldığı vurgulanan açıklamada, Türkiye'nin bu anlayışla güçlü tarihi ve kültürel bağlarının bulunduğu Orta Doğu'da barış, istikrar ve refahın tesisini hedeflediği aktarıldı.

GEREKLİ ÖNLEMLER ALINACAKTIR

Açıklamada, bu siyasetin oluşturulmasında temel prensiplerin uluslararası hukuk, insani değerler ve küresel adalet arayışının olduğu vurgulanarak, "Türkiye, Suriye’deki iç kargaşa neticesinde yaşanan insani trajedi karşısında da başlangıçtan bu yana ilkeli bir tutum sergilemiştir. Dış politikasını milli menfaatleri doğrultusunda güncelleyen ülkemiz, ulusal güvenliğimize yönelik tehditlere karşı gerekli önlemleri almaktan da çekinmemektedir." ifadelerine yer verildi.

'SİYASİ RANT UĞRUNA...'

"Demokrasilerde yapıcı eleştirilerle dış politikaya katkı sağlamanın mümkün olduğu" kaydedilen açıklamada, bununla birlikte, "siyasi rant uğruna gerçeklerin çarpıtılması ve ideolojik bağnazlığa dayalı ithamlarda bulunulmasının" bu kapsamda değerlendirilemeyeceğinin altı çizildi.

Açıklamada, "Orta Doğu ve Suriye politikamıza yönelik ortaya atılan iddialar, herhangi bir analitik nitelik taşımadığı gibi temel tarih bilgisinden dahi yoksundur." değerlendirmesinde bulunuldu.

Türkiye'nin yıllardır "taammüden ateş çemberine dönüştürülmüş bir coğrafyada huzur ve istikrar adası olmayı" başardığı vurgulanan açıklamada, Türkiye'nin bölgede yaşanan savaşların dışında kaldığı gibi milletin huzur ve güvenliğini perçinlediği, refahını artırdığı belirtildi.

'MESNETSİZ İDDİALARDA BULUNAN KESİMLERİN...'

Açıklamada, Türkiye'nin bu süreçte savunma yeteneklerini de geliştirdiğine, kendi coğrafyasında akamete uğrattığı terörle sınır ötesinde de mücadele edebilir hale geldiğine işaret edilerek, şunlar kaydedildi:

"Tüm bu gerçekleri görmezden gelerek salt siyasi rant amacıyla mesnetsiz ithamlarda bulunan kesimlerin, bölgemize nüfuz etmeye çalışan egemen güçlerin vekilleri haline geldikleri de gözden kaçırılmamalıdır. Dış politikadaki adımlarımızı, devletimizin ve milletimizin çıkarları doğrultusunda atmaya devam edeceğiz."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 20
  • selim ileri 2 gün önce Şikayet Et
    hangi iddialara cevap verilmiş? bedava tedavi oldukları, maaş aldıkları, vergi vermedikleri, çoğunun iç savaşta boşaltılan hapishanelerden geldiği, demografik yapıyı bozduğu, 515 haşimi terör örgütü yandaşları olduğu , çeteleştikleri, gettolaştıkları vs.. hangisine cevap verilmiş?
    Cevapla
  • Musa 2 gün önce Şikayet Et
    Suriyede PKK nın petrol çıkardığı yerleri almadan hiç bir şey yaptık demeyin. Terör örgütü petrol satıyor.
    Cevapla
  • Levrock 2 gün önce Şikayet Et
    O besledigimiz cihadist gruplar gün gelecek bizim finanse ettigimiz silahlari bize karsi dogrultacak. Icerdede milyonlarca potansiyel eylemci olabilecegini düsünürsek, gecmis olsun demekten baska care kalmiyor. Derhal ellerinden o silahlari alin.
    Cevapla
  • vatandas 2 gün önce Şikayet Et
    ya simdi ya hic nahcivan karabag komple kibris komple adalar geri alinsin suriye yarisi alinsin yada bunlar geri gönderilsin ya simdi ya hic turan neyi bekliyor baslasin
    Cevapla
  • Misafir 2 gün önce Şikayet Et
    Kervan yürür. Biz işimize bakalım, ama bu gibi provokasyonlara da DİKKAT EDELİM..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan açıkladı: Esad'a Putin üzerinden davet! NATO'nun ikinci adamı Türk mü olacak?
Teklif komisyondan geçti! Sınav şartı da kalkıyor...Önemli değişiklikler