Yeniden Bakan olan Kurum'un ilk icraatı belli oldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yeni görevinde ilk icraat olarak deprem bölgesine gidecek. Kurum, cuma gününden itibaren Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'ya giderek sahada incelemelerinde bulunacak.

GİRİŞ 04.07.2024 06:24 GÜNCELLEME 05.07.2024 06:43
Bu Habere 221 Yorum Yapılmış

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na Mehmet Özhaseki'nin yerine atanan Murat Kurum, dün görevi devraldı.

Görevi devraldıktan sonra yaptığı ilk açıklamada, "Yeri geldi depremde, selde, heyelanda milletimiz için koşturduk. Geçmişte ne yaptıysak yine aynı şekilde devam edeceğiz. Kendiliğine dahi yıkılan binalar dahil deprem dönüşümünde her türlü gayreti, hiçbir siyaset gözetmeksizin hep birlikte elimizi taşın altına koyarak deprem dönüşümünü başlatmak istiyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

KURUM, CUMA GÜNÜ DEPREM BÖLGESİNE GİDECEK

Kurum, görevi devralmasının ardından deprem bölgesinin yaralarını sarmak için çalışmalara başladı. Bakanlıkta bakan yardımcıları ve genel müdürler ile bir araya gelerek Deprem Bölgesi Yeniden İnşa Toplantısı gerçekleştiren Bakan Kurum, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Yegane önceliğimiz milletimiz. İlk işimiz de depremzede kardeşlerimizin mutluluğu. Çünkü asrın felaketinde asrın dayanışmasını gösteren aziz milletimize sözümüz var." diye konuştu.

"SOKAK SOKAK, HANE HANE ARI GİBİ ÇALIŞACAĞIZ"

Bakanlık ekibiyle, Deprem Bölgesi Yeniden İnşa Toplantısı gerçekleştirdiklerini kaydeden Bakan Kurum, "İnşallah cuma gününden itibaren Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'ya giderek sahada incelemelerde bulunacağız, vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. Depremden etkilenen tüm şehirlerimizde, sokak sokak, hane hane arı gibi çalışacağız." dedi.

"YENİ YUVALARI EN KISA SÜREDE KAVUŞTURUACAĞIZ"

Bakan Murat Kurum, açıklamasında, "Allah'ın izni, devletimizin gücü, milletimizin duasıyla dün afet bölgelerinde şehirlerimizi nasıl yeniden ayağa kaldırdıysak aynı anlayışla deprem bölgesini de süratle ihya edeceğiz. Yaralarımızı tamamen sarana kadar, kötü günlerin izlerini silene kadar daima deprem bölgesinde olacağız. Hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacak, kardeşlerimiz yeni yuvalarına en kısa sürede kavuşacak." ifadelerini kullandı.

Yeniden Bakan seçilen Murat Kurum göreve hızlı başladı! İlk icraatını gerçekleştirdiYeniden Bakan seçilen Murat Kurum göreve hızlı başladı! İlk icraatını gerçekleştirdi

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 221
  • Ali alpar 3 saat önce Şikayet Et
    Sayin bakanim birde yikilacak olan binalarin altindaki dukkanlarlada ilgilenin biz bu dukkan sahipleri yuzunden yerinde donusum projesinden yararlanmak istiyoruz ama projede dukkan yapilmiyor . dukkan sahipleri bizden dukkan istiyorlar projede dukkan yapilmasina izin istiyoruz. Saygilarla.
    Cevapla
  • Vatanını seven 9 saat önce Şikayet Et
    Sayın bakanım ilkevim toki konut dilovasi preji daha hiç başlamamış bir an önce baslasin yorulduk beklemektentokiyi görmeden hasret gidicem bıktık kirada oturmaktan yeni makamının hayırlı olsun
    Cevapla
  • Yaşar arık 14 saat önce Şikayet Et
    Sayın bakanı yeni görevinizden başarılar dilerim,1.5 yıl oldu islahiye karacaören mahallesine bir kazma dahi vurulmadı hak sahipleri yazın sıcağını kışın soğugunu iliklerine kadar yaşıyorlar 2024 sonuna kadar birşeyler yapılır diye ümit ediyorduk hiç bir gelişme yok ümitlerimiz kırıldı elatmanızı sabırsılıkla bekliyoruz sayın bakanım.
    Cevapla
  • Vatandaş 20 saat önce Şikayet Et
    Hakkari ilinede TOKİ yapılmasını istiyoruz
    Cevapla
  • Güloo 23 saat önce Şikayet Et
    250 bin konut projesi ne oldu son durum ne bakanım 2 yıldır bekliyoruz . . Halkımıza yardımcı olsan bı el atsan hemesirilerimize
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye gel yüzde 40 vergiden kurtul! Peş peşe açıkladılar
İkinci elinin fiyatı dudak uçuklatıyor! Türkiye'de 4 katı fiyatına satılıyor