Kendisini deprem enkazından kurtaran itfaiyeciyle evlendi

Ankara İtfaiyesi çalışanı Cebrail Sarsılmaz, 6 Şubat depremlerinde Müjde Apartmanı'nın enkazından kurtardığı Sinem Kaynak ile dünyaevine girdi. Ankara'da geçtiğimiz gün kıyılan nikahta, ikilinin mutlulukları yüzlerinden okundu.

GİRİŞ 04.07.2024 07:27 GÜNCELLEME 04.07.2024 10:03
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Türkiye, 6 Şubat 2023'te Cumhuriyet tarihinde en çok can kaybına, yıkıma, acıya yol açan depremleri peş peşe yaşadı.

O gün Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli olarak saat 04.17'de yaşanan 7,7 büyüklüğündeki ilk deprem ve 9 saat sonraki Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğündeki ikinci deprem, 11 şehirde 62 ilçe ve 10 bin 190 köyde yıkıma yol açtı.

ENKAZ ALTINDA EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı da depremin ardından Kahramanmaraş'ta görev alarak enkazda arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Ankara İtfaiyesi ekipleri, yıkılan Müjde Apartmanı'nın enkazında Sinem Kaynak ve kardeşine ulaştı. Enkazın altında bulunan Sinem'e en büyük destek ise, itfaiye eri Cebrail Sarsılmaz'dan geldi. Sinem'in depremden kurtuluşu bir aşk hikayesine dönüştü.

DÜNYAEVİNE GİRDİLER

Sinem Kaynak ile Cebrail Sarsılmaz aşklarını evlilikle taçlandırmaya karar verdi. Ankara Aşık Veysel Nikah Salonunda geçtiğimiz gün kıyılan nikahta ikilinin mutlulukları yüzlerinden okundu.

Acı günlerin ardından mutlu bir son çıkmasından dolayı hem kendi hem eşi adına heyecanlı olduğunu söyleyen itfaiye eri Cebrail Sarsılmaz, "6 Şubat depreminde arama kurtarmada 13 gün görev aldım. Kahramanmaraş'ta Müjde Apartmanı'ndan eşimi ve kardeşini canlı olarak enkazdan çıkardık. Farklı ve anlatılamayacak bir duygu. Trajik bir olaydan böyle mutlu bir sona kavuştuk." dedi.

Sinem Kaynak ise, duygularını şu sözlerle dile getirdi:

"Olumsuz bir olay neticesinde bir araya gelsek de enkazdan çıkarılan şanslı birkaç kişiydik. Ertesinde hayat bizi birleştirdi. İçimizde buruk bir hüzün var. Hem kendi kayıplarımız hem diğer kayıplar için üzgünüz ancak hayat devam ediyor, mutluyuz."

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 72
  • Mamur emeklisi. 1 gün önce Şikayet Et
    Maşallah allahtan iki cihan mutluluklar dilerim.
    Cevapla
  • Hak arayan 2 gün önce Şikayet Et
    MAŞALLAH maşallah maşallah mutluluklar
    Cevapla
  • Ter 2 gün önce Şikayet Et
    Sonunda temiz traşlı efendi bı damat gördük
    Cevapla
  • Demirbukey 2 gün önce Şikayet Et
    Mutluluklar dilerim kaderin insanı nerde buluşturacağını sadece gaybı bilen ALLAH Bilir..
    Cevapla
  • Rba 2 gün önce Şikayet Et
    Rabbim iki cihan saadeti versin, mutlulukları daim olsun inşaAllah. AMİN...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sürprize izin yok! İngiltere yarı finale yükseldi
Cinayetin kritik isminden itiraf! Sinan Ateş'i bırakıp silahları kaçırmış