TÜRSAB'tan Sarıyer'de Arap turist ve iş adamlarına yönelik saldırıya tepki

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Sarıyer'de geçtiğimiz günlerde Arap iş adamlarının da aralarında bulunduğu gruba yönelik eli bıçaklı saldırganın davranışına tepki göstererek; 'Şiddetle kınıyoruz' ifadelerini kullandı.

TÜRSAB'tan Sarıyer'de Arap turist ve iş adamlarına yönelik saldırıya tepki
TÜRSAB'tan Sarıyer'de Arap turist ve iş adamlarına yönelik saldırıya tepki
GİRİŞ 04.07.2024 13:19 GÜNCELLEME 04.07.2024 13:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Elinde bıçak olan bir şahıs, Türkiye'ye milyonlarca dolar yatırım yapan iş insanlarının da aralarında bulunduğu Arap turistleri tehdit etmişti. Şahıs, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Sarıyer'de dehşet anları! Yabancı iş insanlarını bıçakla tehdit ettiSarıyer'de dehşet anları! Yabancı iş insanlarını bıçakla tehdit etti

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), yaşanan olaya tepki göstererek, şu ifadeleri kullandı;

"BU DAVRANIŞ ASLA KABUL EDİLEMEZ"

"Ülkemize gelen turist sayısını ve niteliğini artırmak için canla başla çalışan “Seyahat Acentalarının” Birliği TÜRSAB olarak geçtiğimiz günlerde İstanbul’da Orta Doğu ülkelerinden gelen misafirlerimize karşı yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Anadolu Kültürü ile bağdaşmayan, tüm dünyaca bilinen ve takdir edilen misafirperverliğimize gölge düşüren bu davranış asla kabul edilemez. Bu tür çirkin saldırıların cezasız kalmaması gerektiğine inanıyoruz. Son dönemde özellikle Orta Doğu ülkelerinden gelen misafirlerimize yönelik bu türden tavır ve söylemler turizm sektör temsilcileri olarak bizleri ziyadesiyle üzmektedir. Barış ve kardeşliği tesis eden sektörün temsilcileri olarak farklı kültürlerden insanların karşı karşıya getirilmesi, tehdit edilmesi, her 100 turistten yaklaşık 90’ının ülkemize gelmesini sağlayan Seyahat Acentalarımızı kaygılandırmaktadır. Ülkemize gelen her misafir, milliyeti fark etmeksizin bizim için çok değerlidir. Benzer olayların bir kez daha yaşanmamasını temenni ediyor, bu saldırıya maruz kalan misafirlerimize geçmiş olsun dileklerimizi bu vesile ile iletmek istiyoruz."

KAYNAK: HABER7
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • ahmet 2 gün önce Şikayet Et
    devlet bu itleri vatansız edip sınırdışı etmediği sürece daha çok kardeş kavgası yaşarız. araplar müslümansa kardeşimizdir,hatta kim olursa olsun müslümansa kardeşimizdir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Apple'dan kullanıcılar acil uyarı! Tüm cihazlara mesaj gönderildi
Ezber bozan açıklama: Deprem biterse, hepimiz biteriz!