Mansur Yavaş'tan 'Bozkurt' açıklaması! UEFA'nın çifte standardı sonrası sessizliğini bozdu

CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Avusturya maçında attığı golün ardından 'Bozkurt' işaretiyle sevinen Merih Demiral'a UEFA'nın çifte standart uygulayarak 2 maç men cezası vermesine tepki gösterdi.

GİRİŞ 06.07.2024 01:47 GÜNCELLEME 06.07.2024 10:48
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Euro 2024 son 16 turunda A Milli Takım'ın Avusturya ile kozlarını paylaştığı maçta attığı golün ardından yaptığı 'Bozkurt' işareti nedeniyle UEFA'nın çifte standardına maruz kalarak 2 maç men cezası alan Merih Demiral'a destek vererek UEFA'ya tepki gösterdi.

Mansur Yavaş'tan 'Bozkurt' açıklaması! UEFA'nın çifte standardı sonrası sessizliğini bozdu

MANSUR YAVAŞ'TAN UEFA'YA TEPKİ

Uzun süre sonra sessizliğini bozarak resmi X sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Yavaş, UEFA'nın bu kararının kabul edilemez olduğunu ve Bozkurt sembolünün siyasi bir parti ya da ırkçılığa atfedilmemesi gerektiğini vurguladı.

'BOZKURT SEMBOLÜ, TÜRK KÜLTÜRÜNDE BİNLERCE YILDIR VAR OLAN MİLLİ BİR SEMBOLDÜR'

Yavaş paylaşımında, "Bozkurt sembolü, Türk kültüründe binlerce yıldır var olan milli bir semboldür. Gagavuzya'dan Anadolu'ya, İran'dan Orta Asya'ya kadar geniş bir coğrafyada Türklerin kimliğini temsil eder. Bu sembol, siyasi bir partiye ya da ırkçılığa atfedilmemelidir.

UEFA'nın verdiği bu karar kabul edilemezdir. Diğer katılımcı ülkelerin milli sembollerine herhangi bir ceza verilmezken asıl bu kararın kendisi ayrımcılığa sebep olmaktadır." ifadelerine yer verdi.

Mansur Yavaş'tan 'Bozkurt' açıklaması! UEFA'nın çifte standardı sonrası sessizliğini bozdu

İMAMOĞLU TEPKİ GÖRMEMEK İÇİN 'TEPKİSİZLİĞİNİ' KORUYOR

Öte yandan Avusturya maçının üzerinden 4 gün geçmesine ve 85 milyon vatandaşın yanı sıra dünyadaki birçok futbolseverin bile tepki gösterdiği ayrımcılığa karşı CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuyla ilgili henüz bir paylaşımda bulunmadı.

Mansur Yavaş'tan 'Bozkurt' açıklaması! UEFA'nın çifte standardı sonrası sessizliğini bozdu

KAYNAK: HABER7
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 92
  • Hakan 2 ay önce Şikayet Et
    Sayın Yavaş, sen önce kiminle birlikte olduğuna üç kuruşluk siyasi menfaat uğruna kimlere hizmet ettiğine bir bak sonra konuş. Sen başkanlığı kazanınca bütün Türkiye düşmanları, Türkiye içinde ve dışında bütün teröristler bayram ediyor , kandildekiler halay çekiyor fetöcüler seviniyor. Sen neyin kafasını yaşıyorsun
    Cevapla
  • Ertuğrul 2 ay önce Şikayet Et
    Aha Türklerin sembolü der birlikte olduklarına bakın .......
    Cevapla
  • İsmail 2 ay önce Şikayet Et
    Adam ilk defa konuştu.
    Cevapla
  • namık kemal 2 ay önce Şikayet Et
    küreselciler bu açıklamadan sonra mansurun üstünü çizerler ekrum cb adayı olur
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Yarın Hicri yılbaşı kaç müslümanın gündeminde acaba % doksan dokuz müslüman bir ülke miyiz.????
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İkinci emeklilik sistemi geliyor: Yeni düzenlemeler için tarih verildi
İzmit Körfezi nasıl yaşama döndü! Başkan Büyükakın Haber7'ye anlattı...