Bakan Kurum: Yıl sonuna kadar en az 200 bin konut teslim edilecek

Son dakika: Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Kahramanmaraş'ta konuştu. Kurum açıklamasında yıl sonuna kadar en az 200 bin konutun teslim edileceğini söyleyerek; teslimlerin etap etap süreceğini söyledi.

GİRİŞ 06.07.2024 15:03 GÜNCELLEME 06.07.2024 15:36
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ:  Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yeniden göreve gelmesinin ardından ilk ziyaretini deprem bölgesine gerçekleştirdi. 

Bakan Kurum, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Kahramanmaraş'ta, Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda gerçekleştirilen koordinasyon toplantısına katıldı.

Gazetecilerin girişte görüntü almalarına izin verilen toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti. Toplantının ardından bakanlıktan yapılan açıklamada; Kurum'un depremde ağır hasar alan tüm illeri ziyaret edeceği belirtildi. 

Toplantıya, Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen, Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Vahit Kirişci, Ömer Oruç Bilal Debgici, Mevlüt Kurt, Mehmet Şahin, Tuba Köksal, Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, AFAD İl Müdürü Tayfun Temur, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ahmet Şahin ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Murat Kurum toplantının ardından kameralar karşısına geçerek, açıklamalarda bulundu.

Kurum'un açıklamasından öne çıkan başlıklar şu şekilde;

"DEPREMİ SİYASİ MALZEME YAPMAYACAĞIZ"

"Depremi siyaset üstü görerek tüm sivil toplum örgütleri ve muhalif belediye ile süreci hep birlikte yönetmek istiyoruz. Depremi siyasi malzeme yapmayacağız.

6 Şubat depreminden bugüne başlattığımız konutların sayısı 276 bine ulaştı. Yerinde dönüşüm ile ilgili vatandaşlarımızın taleplerini de gerçekleştiriyoruz.

O günlerde buralarda hep birlikte mücadele ettik ve bir seferberlik ruhuyla adeta milli mücadeledeki o ruhu hep birlikte yeniden ortaya koyduk. Bu çok önemli bir duruştu. 

Alacağımız kararlarla birlikte inşallah hep birlikte yapılması gereken işleri sayın Cumhurbaşkanımızın her afette gösterdiği, verdiği sözleri tutan anlayışla biz de bize düşen görevleri inşallah tek tek yerine getireceğiz. 6 Şubat depreminde seferberlik şuuruyla çalışacağız.

'DEPREMİN FATURASI 104 MİLYAR DOLARI AŞTI'

6 Şubat depreminin mali faturası 104 milyar doları aşmış durumda. Bugüne geldiğimizde başlattığımız konutlarımızın sayısı 276 bine ulaştı.

"YIL SONUNA KADAR EN AZ 200 BİN KONUT TESLİM EDİLECEK"

Teslimlerimiz etap etap devam edecek. Yıl sonuna kadar en az 200 bin konut teslim edilecek. 

71 bin 568 konutun yapımı projelendirme çalışmalarıyla birlikte devam ediyor. Belirlediğimiz rezerv alanlar var. Burada esnafımızın ve STK'ların taleplerini de alarak ilerliyoruz. 

Burada fay hatları ile ilgili bir süreç var. Vatandaşımızın herhangi bir yerleşim yapamadığı alanlara ilişkin çalışma var. Bu çalışmalarda hocalarımız ayrıntılı incelemeler yaparak, örneklerin alınması gibi çalışmaları yapıyorlar.

Boğaziçi bölgesinde heyelan riskine yönelik çalışılan durum; bazı sonuç almak için bölge ikiye bölünmüş durumda. Bu çalışma zeminin güçlendirilmesi, burada inşa yapılıp yapılamayacağına ilişkin çalışmalarda Boğaziçi bölgesinde gerekli güçlendirme yapılarak yerleşim sağlanabileceğine ilişkin ön raporu sundular.

Vatandaşımız da burada zeminde yapımla ilgili her türlü tedbiri alarak gerek zemin güçlendirmesi, gerek iksa gerek kazık gibi güçlendirme sistemleriyle birlikte binasını yapabilecek duruma gelecektir.

Hocalarımızın verdiği rapor ile vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz. 

"HEP BİRLİKTE VATANDAŞIMIZIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEĞİZ"

Tüm ekibimiz bizzat vatandaşın ayağına gidecek. El birliği içerisinde tüm gövdemizi taşın altına koyacağız. 11 ilimizin yüzü gülene kadar biz sahada olacağız. Deprem bölgesi için yapılması gereken tüm çalışmaları yapıyor olacağız. Hep birlikte çalışmaları ortaya koyup vatandaşımızın yüzünü güldüreceğiz. 

KAYNAK: HABER7
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Hangi ülke bir senede 200 konut yapıpda teslim eder hiç bir ülkede görmedim bu ancak helal olsun denir.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    yolun açık olsun Başarılar dilerim murat kurum
    Cevapla
  • toygar 2 ay önce Şikayet Et
    adamlar yeniden şehir kurdular. her halta saldıran muhalefet koyunları bunları konuşamaz. yemez maçaları.
    Cevapla
  • k.maraş'lı 2 ay önce Şikayet Et
    yaparsa ak parti yapar
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Allah sizden razı olsun.vatandaş olarak bir önce evimize kavuşmak istiyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İkinci emeklilik sistemi geliyor: Yeni düzenlemeler için tarih verildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz Ayasofya'yı bu imanla zincirlerinden kurtardık