Çekiçli bakıcı cinayetinde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Annesinin bakımı için evine aldığı yatılı bakıcı Nursel Bircan'ı çocuğunun gözü önünde çekiçle öldüren sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

GİRİŞ 07.07.2024 10:49 GÜNCELLEME 07.07.2024 10:59
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Maltepe'de 17 Ekim 2022 tarihinde Kamil Hakan Karabulut (58), alzaymır hastası annesine evde bakıcılık yapan bir çocuk annesi Nursel Bircan (39) ile yaşadıkları tartışmanın ardından Bircan'ı çocuğunun gözleri önünde kafasına çekiçle vurarak öldürdü. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı.

Hazırlanan iddianamede, Kamil Hakan Karabulut hakkında 'Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi. Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Kamil Hakan Karabulut ve sanık avukatları katıldı.

“İşten çıkartıyorum diye üzerime geldi”

Duruşmada son sözü sorulan sanık Karabulut, “Bana sırf işten çıkartıyorum diye küfür edip bıçağı boğazıma dayayıp ısrarla üzerime gelmeseydi, iftiralar atmasaydı. Kapıdan çıkmak istedim beni itekledi. O bıçağı sallamasaydı. Ben saldırgan agresif bir insan değilim. Israrlarla geri çekilmeme rağmen üzerime gelmesine gerek yoktu. Yaşananlardan dolayı çok pişmanım. Böyle bir şeyi planlamadım. Yaşananlar nedeniyle üzgünüm” dedi.

İndirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Kamil Hakan Karabulut'u 'Kadına karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırarak tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme, sanığa haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulamadı.

KAYNAK: İHA
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • alper 2 ay önce Şikayet Et
    eve kamera almalıydı
    Cevapla
  • ZİYARETCİ 2 ay önce Şikayet Et
    Bir Yerde Adalet Yoksa Pozitif Ayrımcılık Vardır
    Cevapla
  • Uyarı 2 ay önce Şikayet Et
    Neden kadına karşı diye çifte standart uygulanıyor. Pozitif ayrımcılık diye bölücülük ayrımcılık yapılıyor. AYNISINI kadın yapsaydı hafifletecek cüz'i bir ceza verecektiniz. Adaletiniz batsın yerin dibine. Bu iki yüzlü kanunlara artık son verin. Kadın da erkekte suç işlediğinde eşit ceza vermek zorundasınız. Kadınları canavar haline getirdiniz. Yazıklar olsun sisteminize.
    Cevapla
  • Emirhan 2 ay önce Şikayet Et
    Kadına karşı kasten öldürme nedir ya. Ha kadın ha erkek şimdi erkek öldürse daha az mı ceza alacaktı bu nasıl bir sistem. İnsan insan değilmidir kadını erkeği mi var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Filistinli gruplar ilan etti! Gazze'de ateşkes gelişmesi! Tüm İslam alemine savaş çağrısı
Rusya'nın beşinci nesil savaş uçağı Okhotnik-B düşürüldü