İstanbul merkezli 2 ilde DHKP-C operasyonu: Çok sayıda gözaltı var!

İstanbul merkezli 2 ilde DHKP-C terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda yakılmış halde bulunan 2 laptop, çok sayıda cep telefonu ve dijital materyaller bulundu.

GİRİŞ 09.07.2024 09:38 GÜNCELLEME 09.07.2024 10:26
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, DHKP/C terör örgütü ile bağlantılı kişilerin tespit edilerek yakalanması için çalışma başlattı.

12 GÖZALTI

Ekipler çalışmalarında örgütün saha yapılanmalarını ve toplantılarını gerçekleştirdiği belirlenen İstanbul'da 14, Sakarya'da 1 olmak üzere toplamda 15 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda toplam 12 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 2 kişinin Şişli'de bulunan, örgütün fikir ve ideolojileri yönünde hareket ettiği bilinen ve operasyon gerçekleştirilen adreslerden biri olan İdil Kültür Merkezinde yakalandığı öğrenildi.

Yapılan aramalarda yakılmış halde bulunan 2 laptop, çok sayıda cep telefonu ve dijital materyaller ele geçirildi. Şüpheliler işlemleri için emniyete götürüldü.

KAYNAK: DHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • UnutmadkFarkındayz 1 ay önce Şikayet Et
    15 Temmuza az kaldı, bari terfi almak isteyenlerden paralele bir dev operasyon gelir diye bekledik, bu sene o da yok müdürüm?
    Cevapla
  • delidumrul 1 ay önce Şikayet Et
    bunlar chpkk teröristleri
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gölcük Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti
Galatasaray'da ayrılık! Süper Lig'in yeni ekibine gitti