'İçmeyin' diye anons yapıldı: 150 kişi hastanelik oldu

Hatay'ın Arsuz ilçesinde iki mahallenin 150 sakini hastanelik oldu. Kaynak suyundan içenlerin rahatsızlanarak hastanelere başvurduğu belirlenirken sulardan numuneler alınıp inceleme başlatıldı.

'İçmeyin' diye anons yapıldı: 150 kişi hastanelik oldu
'İçmeyin' diye anons yapıldı: 150 kişi hastanelik oldu
GİRİŞ 09.07.2024 12:58 GÜNCELLEME 09.07.2024 12:58
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dağdan kaynak suyunu yıllardır içme suyu olarak kullanan Arsuz’un Işıklı ve Tatarlı mahalle sakini 150 kişi, önceki gün karın ağrısı ve kusma şikayetleriyle hastaneye başvurdu.

Hastalar, tedavilerinin ardından taburcu edildi. İki mahallede yaşayanlar, rahatsızlıklarının içme suyundan kaynaklandığı öne sürdü. Bunun üzerine suların içmek için kaynatılarak kullanılması gerektiği anons edildi.

İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra HATSU ekipleri de iki mahallenin suyundan numuneler aldı. Numune sonuçlarına göre, içme suyuyla ilgili tedbirler alınacağı kaydedildi.

ŞİKAYETLER AZALDI

Diğer yandan, şikayetlerle Arsuz Devlet Hastanesi'ne gelen mahalle sakinlerinin sayılarının azaldığı ifade edildi.

Tedavide kullanılan ilaçların eczanelerdeki stoklarının da azalması nedeniyle bölgeye gerekli ilaçların gönderildiği belirtildi. HATSU ve İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin numunelerden çıkaracakları sonuç bekleniyor.

KAYNAK: DHA
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Hatay 1 ay önce Şikayet Et
    Aslında Hatay'ın bütün ilçelerinin su kontrolleri yapılması lazım mesela banyodan sonra Gözlerimiz yanıyordu bulanık görüyordu uzun süre , banyo yapmaya korkuyorduk
    Cevapla
  • Gül 1 ay önce Şikayet Et
    Birkaç yıl önce İstanbul şamlarda akan bir su var piknik yapanların orada, belediyenin yazısı da var çeşmede yaptık diye. herkes oradan su alıyordu ben de balıklaım için akvaryuma aldım, ertesi gün bütün balıklarım öldü çeşme suyunda yıllarca yaşayan balıklarımın katili oldu bu su, insanlar hiç içmemeli o sudan
    Cevapla
  • bilal gök 1 ay önce Şikayet Et
    150 kişi zehirlenmiş. Allah acil şifalar versin. uyduruk haberler kadar dikkat çekmemiş teaccüb ettim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig devinden Sadio Mane bombası! Başkan bizzat devrede
Tarım Kredi Kooperatif Market'ten eylül ayında indirim