İBB'nin 10 ilçede taşınmaz satışına onay!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, farklı ilçelerdeki mülkiyeti belediyeye ait bazı taşınmazlar ile parsellerin satışına onay verdi.

GİRİŞ 10.07.2024 16:06 GÜNCELLEME 10.07.2024 16:20
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İBB Meclisi Temmuz ayı ikinci oturumu, Meclis 2. Başkanvekili Gökhan Gümüşdağ başkanlığında Saraçhane'deki belediye binasında gerçekleştirildi. Meclis'te, mülkiyeti İBB'ye ait taşınmazların satışı gündeme geldi.

10 İLÇEDE TAŞINMAZ SATIŞI

Meclis, komisyon raporları doğrultusunda Tuzla, Fatih, Kartal, Pendik, Eyüpsultan, Ataşehir, Kağıthane, Eyüpsultan, Bağcılar ve Bayrampaşa ilçelerinde yer alan çeşitli büyüklükteki taşınmazların satışına onay verdi.

Bahçelievler, Kartal, Sarıyer ve Eyüpsultan ilçelerindeki bazı parsellerin imar barışına göre satışı da Meclis'ten geçti. Meclis'te, Büyükçekmece'de yürütülen Kordonboyu Sahil Düzenleme Projesi otopark alanı da gündeme geldi.

OY ÇOKLUĞUYLA TAHSİS KARARI

Hukuk-Altyapı, Mesken ve Emlak Komisyonu ortak raporuna göre, mülkiyeti İBB'de olan alanın, otopark ihtiyacının karşılanması için Büyükçekmece Belediyesine 5 yıl süre ile tahsis edilmesi talep edildi. Tahsis kararı Meclis'ten oy çokluğuyla geçti.

KAYNAK: AA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 8
  • Dursun Ali Türköz 2 ay önce Şikayet Et
    Düşünün ülke idaresi CHP de Satılmadık tek karış toprak bırakmazlar. Allah cc CHP ye fırsat vermesin . Ama çok iyi oluyor Beter ol İstanbul Nurettin Sözeni arayacak hale gelesin
    Cevapla
  • Fatih 2 ay önce Şikayet Et
    Burası Türkiye..
    Cevapla
  • Çetin başkan 2 ay önce Şikayet Et
    Vatandaşa hizmet denen bir idealleri yokki. Vatandaşı nasıl yolarız , istanbulu nasıl satarak yolunu buluruz derdindeler......
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    elleme eyi oliyi.
    Cevapla
  • MİSAFİR 2 ay önce Şikayet Et
    Yürü be eko para bitti tamam şimdi taşınmazları satarak para bulursun o bitince tam yol ileri diyebilecek misin. borç batağında olan ibb. yakındır ulaşıma öyle bir zam geliyor ki. iski su zammından sonra yüzde 60 üzeri. su faturaları artık elektrik faturasını geçti eko.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji il il uyardı: Metrekareye tam 100 kg yağmur düşecek
AK Parti'nin MYK toplantısı sona erdi! Ömer Çelik'ten sivil anayasa açıklaması