Şap hastalığı tespit edilen ilçeye hayvan giriş ve çıkışları yasaklandı

Şırnak'ın İdil ilçesinde şap hastalığı tespit edilmesi üzerine ilçeye büyükbaş ile küçükbaşların giriş ve çıkışları yasaklandı. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü konuyla ilgili açıklama yaptı.

GİRİŞ 10.07.2024 20:40 GÜNCELLEME 10.07.2024 21:32
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İdil ilçesine bağlı Yüksekköy köyünde şap hastalığı tespit edilmesi üzerine, ilçede 2 ay boyunca hayvan hareketleri durduruldu.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 9 Eylül 2024 tarihine kadar kesim amaçlı dışında ilçeye büyükbaş ile küçükbaşların giriş ve çıkışlarının yasaklandığı belirtilerek, "İlçemize bağlı Yüksekköy köyünde şap hastalığı çıkması sebebiyle, ilçemizin tamamına 2 ay boyunca büyükbaş ve küçükbaş hayvan hareketleri, kesim amaçlı olarak hareket edecekler dışında 9 Eylül 2024 tarihine kadar kapatılmıştır. Yetiştiricilerimizin bu konuda hassas olması, aksi takdirde Kabahatler Kanunu’nun 32’nci maddesi 5442 sayılı İller İdaresi Kanunu’nun 66’ncı maddesi gereğince cezai işlem uygulanacaktır." ifadeleri kullanıldı.

 

KAYNAK: DHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Dağlardaki hayvanları, domuzları karantinaya almadan bu iş yürümez.
    Cevapla
  • İsmat tari 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu hastalıklar durup dururken mi meydana çıkıyor devlet çok ama çok titiz araştırsın şer güçlerin parmağı var bu işte bence hiç hafife almayın binlerce zavallı insan PERİŞAN oluyor....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kenan Işık hayatını kaybetti
İşte Atatürk'ün 1932'de yayınladığı 'sokak köpeği' genelgesi! Sorun işte böyle çözülmüş