15 Temmuz'da, İstanbul toplu ulaşımı ücretsiz olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerinin toplu ulaşım hizmetlerinden ücretsiz yararlanacağını bildirdi.

GİRİŞ 10.07.2024 22:56 GÜNCELLEME 11.07.2024 09:23
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İBB'den yapılan açıklamaya göre, 2019'da İBB Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda başlatılan dini ve milli bayramlarda toplu ulaşımın ücretsiz hizmet vermesi uygulamasına 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde de devam ediliyor.

15 Temmuz'da kent genelinde İstanbulkart ücret entegrasyonuna dahil İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü otobüsleri, özel halk otobüsleri, metrobüs, nostaljik tramvay ve tünel araçları, Şehir Hatları AŞ vapurları, özel deniz toplu ulaşım araçları (İDO Körfez hariç), Metro İstanbul AŞ (tramvay, metro, hafif metro ve füniküler, teleferik ve Kadıköy-Moda nostaljik tramvay) araçları ücretsiz toplu ulaşım hizmeti sağlayacak.

Daha önce de Marmaray, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ile Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hattı seferlerinin ücretsiz olacağı açıklanmıştı.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    adalar vapurları hariç , ibb ada halkını çok sevdiği için , millette vapurlar bedava olunca adalara hucum etmiş heryeri mahvetmişler o yüzden adalar vapurları ücretli ama çok kişi bunu bilmediği için o gün sağlam tongaya düşecek ...
    Cevapla
  • berdem 1 ay önce Şikayet Et
    daha napsin ekrem başkan bu bile yeter İBB başkanlığı için hakediş
    Cevapla
  • istanbullu 1 ay önce Şikayet Et
    bu onun uygulaması değil biir... o ilk önce 15 Temmuz da millet karşı koyarken karısıyla attığı tweete baksın ikiii... tanırız onu... tanısan sevmezsin...
    Cevapla
  • TurcoBEY 1 ay önce Şikayet Et
    bayramlarda yıllardır olan bir şey bu, ekru ile alakası yok!
    Cevapla
  • gürsel 1 ay önce Şikayet Et
    Evet ücretsiz ama otobüs bulursan. Aynı pandemi dönemi gibi.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Tamam sefer sayıları azalacak ona göre hareket ediniz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İngiliz ekonomistten Mehmet Şimşek çıkışı: 'Yapmasa krizle karşı karşıya kalacaktı'
'Çevreci' Şahan Gökbakar fena yakalandı! Villası kaçak çıktı! Yıkım kararı