Prof. Dr. Osman Bektaş uyardı: O bölgede ciddi deprem tehlikesi var

Malatya'da 4,2 büyüklüğündeki depremin ardından Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş "Malatya Ovasının dört tarafı Doğu Anadolu Fay Sistemine ait aktif faylarla çevrilidir. Malatya ciddi deprem tehlikesi altındadır" uyarısında bulundu.

GİRİŞ 10.07.2024 23:05 GÜNCELLEME 11.07.2024 09:08
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin deprem haritasıyla ilgili deprem uzmanlarından peşi sıra açıklamalar gelirken son günlerde deprem hareketliliği yaşanıyor. AFAD, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 00.41'de 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin derinliği 7,69 kilometre olarak ölçüldü. Kandilli Rasathanesi de depremin büyüklüğünü 4,2 olarak açıkladı. Çevre illerden de hissedilen depremin ardından Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş sosyal medya hesabından uyarılarda bulundu. 

"CİDDİ DEPREM TEHLİKESİ VAR"

Malatya'nın 4 tarafının Doğu Anadolu Fay sistemine ait faylarla çevrili olduğuna dikkat çeken Bektaş, söz konusu fayların 6 Şubat depremleriyle stres yüklendiğini belirtti. Bektaş, "Malatya ciddi deprem tehlikesi altında" uyarısında bulundu.

Deprem uzmanı paylaşımında şunları kaydetti:

"1- Malatya Ovasının dört tarafı Doğu Anadolu Fay Sistemine ait aktif faylarla çevrilidir.

2- Bu faylar 7,8 ve 7,5 Maraş deprem çifti ile yüklenmişlerdir.

3- Deprem tahmini doğruluğu yüzde 60 ise; Malatya ciddi deprem tehlikesi altındadır."

PROF. DR. NACİ GÖRÜR DE UYARMIŞTI

Daha önce Malatya'daki 4.5'lik deprem sonrası açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, "dikkatli olunmalı" uyarısında bulunmuştu. Görür, "Doğanşehir-Malatya arasındaki fay zonu stres transferi nedeniyle zaman zaman küçük depremler üretiyor, dikkatli olunmalıdır" ifadelerini kullanmıştı.

4,4’lük depremin ardından Naci Görür’den kritik uyarı: ‘Bekliyoruz, gerilim devam ediyor'4,4’lük depremin ardından Naci Görür’den kritik uyarı: ‘Bekliyoruz, gerilim devam ediyor'

Naci Görür’den deprem molozları için kritik uyarı: Belediyeler şimdiden düşünmeliNaci Görür’den deprem molozları için kritik uyarı: Belediyeler şimdiden düşünmeli

 

Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • ist 2 ay önce Şikayet Et
    Bunlar bilim adamı değil, filim adamı! Türkiye deprem kuşağında, her an her yerde ciddi deprem olabilir. Bunu çocuklar da biliyor artık. Her sallantı sonrası çıkıp konuşmanın bilimle hiçbir alakası yok.
    Cevapla
  • malatyalı 2 ay önce Şikayet Et
    güzel kardeşim her seferinde çıkıp yok şöyle tehlike var yok böyle tehlike var ben malatyalıyım ve burada yaşıyorum. gelip biraz burada yaşayın ondan sonra böyle konuşun. Her Prof çıkıp masa başından birşeyler konuşuyor. hiç kimse burada yaşyıanlarının psikoloji ne durumunda ondan haberdar değil. Böyle haberler çıktımı dışarıdakiler onu okuyor bizler ise her gece tedirgin bekliyoruz.
    Cevapla
  • Maraba 2 ay önce Şikayet Et
    Ben çarşılarımıza, düğünlerimize, yaşam biçimimize, alışlarımıza, verişlerimize, bakıyorum da hiçmi hiç kur'ana müslümanlığa çok fazla uymuyor depremler, seller, yangınlar, salgın hastalıklar Allahım korusun inşallah.
    Cevapla
  • 6284 Beka sorunudur. 2 ay önce Şikayet Et
    Sokaklarda edebe bakıyorum; depremler devam edecek gibi duruyor.
    Cevapla
  • H.G. 2 ay önce Şikayet Et
    Allah, adaleti gereği mümin olmayana nimetlerini bu dünyada çok ça verir. Ama bizim gibi müslümanım deyipte Kuranın hükümlerini hiçe sayanlar var ya, bazı günahlar orada kalır ama konu edepsizlik olunca bu kanser gibi tüm toplumu etkiler, musibetler arka arkaya gelir. (Salgın hastalık, kuraklık, enflasyın, toplumsal kaos,depremler, haşerat vahşileşen hayvanlar vs...)
    Cevapla
  • ist 2 ay önce Şikayet Et
    Avrupa'da, Amerika'da sapkın toplumlarda mesela şu anda itrailde neden olmuyor? Sapla samanı karıştırmayın, Allah akıl, fikir, izan vermiş bilim vermiş.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    bunlar gözle görülen Malatya durmuyor ki her dakika sallıyor ufak ufak bizim korkumuz İstanbul u etkilemesin Allah korusun biz alıştık artık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye, doğal gaz temininde elini 100 milyar metreküplük LNG atılımıyla güçlendiriyor
'Türk Escobar' Urfi Çetinkaya hayatını kaybetti!