Son Dakika: Ünlü deprem bilimci Doğan Kalafat vefat etti!

Son dakika haberi... Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü Doç. Dr. Doğan Kalafat vefat etti.

GİRİŞ 11.07.2024 11:26 GÜNCELLEME 11.07.2024 12:23
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü Doç. Dr. Doğan Kalafat vefat etti.

Yarın Kandillide tören yapılacak, Ardından Zincirlikuyu'da toprağa verilecek.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Boğaziçi Üniversitesi'nden yapılan başsağlığı mesajında "Türkiye'nin önde gelen deprem bilimcilerinden, Kandilli Rasathanesi’nin kıymetli hocası Doç. Dr. Doğan Kalafat’ı kaybettik. Boğaziçi Üniversitesi’ne, tüm sevenlerine ve akademi camiasına başsağlığı dileriz." ifadelerine yer verildi.

AFAD'ın açıklamasında da, "Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Müdürü, değerli hocamız Doç.Dr. Doğan Kalafat vefat etmiştir. Ailesine, yakınlarına ve yerbilimleri camiasına sabır ve başsağlığı diliyoruz." dedi.

DOÇ. DR. DOĞAN KALAFAT KİMDİR?

26 Mayıs Van Erciş’te doğan Doğan Kalafat 1977 yılında İstanbul Üniversite Yer Bilimleri Fakültesi’nde Jeoloji bölümünden mezun oldu.

1988-1990 yılları arasında İstanbul Üniversitesi, Deniz Bilimleri ve İdaresi Enstitüsü Deniz Jeolojisi ve Jeofiziği Anabilim Dalında Yüksek Lisansını tamamladı.

Doktorasını ise 1990-1995 yılları arasında İstanbul Üniversitesi, Deniz Bilimleri ve İdaresi Enstitüsü, Deniz Jeolojisi ve Jeofiziği Anabilim Dalında yaptı.

KAYNAK: HABER7
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    Ey insanlar! Ülkemiz faniler ülkesi. Ecel gelmeden tedbirler almalıyız. Ahiretin fay hatları üzerinde yaşıyoruz. Ecel her an aktif hale gelebilir, toprak bizi içine alabilir. Ahiretsel dönüşüm için hazırlıklı olmalıyız. Ecel ile birlikte yaşamayı öğrenmeliyiz ve her an kapımızı çalabileceğini bilmeliyiz.
    Cevapla
  • Zafer 13 3 ay önce Şikayet Et
    Allahtan geldik, Allah'a döneceğiz. Allah rahmet etsin.
    Cevapla
  • MisafirBalıkesirli 3 ay önce Şikayet Et
    Hangi yılın 26 Mayısında ...
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin
    Cevapla
  • Aydın 3 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet etsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Memurun fazla mesai ücreti netleşti
Yılın ilk karı yüksek kesimlere düştü!