Kur'an Eğitim Merkezlerine başvurular 25 Temmuz'a kadar yapılabilecek

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kur'an Eğitim Merkezlerine bugünden itibaren 25 Temmuz'a kadar başvuru yapılabileceğini bildirdi.

Kur'an Eğitim Merkezlerine başvurular 25 Temmuz'a kadar yapılabilecek
Kur'an Eğitim Merkezlerine başvurular 25 Temmuz'a kadar yapılabilecek
GİRİŞ 12.07.2024 21:45 GÜNCELLEME 12.07.2024 21:45
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığınca açılan Kur'an Eğitim Merkezleriyle nesillerin hem dini bilgilerle donatılması hem de çağın gerektirdiği bilim ve teknolojiye vakıf olarak yetiştirilmesini amaçladıklarını belirtti.

Bu kapsamda Kur'an Eğitim Merkezlerine hafızları beklediklerini ifade eden Erbaş, şunları kaydetti:

"Hafızlığını tamamlayarak imam hatip lisesine başlayacak öğrencilerimize örgün eğitimleri devam ederken aynı zamanda İslami ilimleri tahsil etme imkanı sağlayacak Kur'an Eğitim Merkezlerimizin nesillerimiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, yetenek sınavına girecek olan öğrencilerimize başarılar diliyorum."

Erbaş, Kur'an Eğitim Merkezleri için sınav başvurularının, 12-25 Temmuz tarihleri arasında "https://dibbys.diyanet.gov.tr/EHYS/KurumDisi/KemerSinavBasvuru.aspx" linki üzerinden alınacağı, yetenek sınavının ise 31 Temmuz'da yapılacağı bilgisini de paylaştı.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Ee Bunu CHP Anayasa Mahkemesi ne Taşır Adamlar Seçimden Seçime Müslüman lar
    Cevapla
  • bekir 2 ay önce Şikayet Et
    hayırlı uğurlu olsun
    Cevapla
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Neden üst düzey sınıflarda açılmıyor ezber seri okuma hızlandırma Kuran Kurslarında ciddi ilgilenilmeli daha fazla açılmalı pedogojik formasyon alan üniversite mezunları olmalı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tecavüzü normal gizli çekimi tuhaf karşıladılar! İşte İsrail TV'si
Emekli maaşları için yeni formül! Yüksek orandan hesaplanacak