15 Temmuz'da darbecilerle burun buruna gelen Nedim Şener: 5 dakikada bitti!

Darbe gecesi cuntacı hainlerle burun buruna gelen gazeteci yazar Nedim Şener, CNN Türk binasında yaşanan yüksek gerilimli anları Haber7’ye anlattı.

GİRİŞ 13.07.2024 11:33 GÜNCELLEME 13.07.2024 12:50
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Kalkışma sırasında Bağcılar ilçesindeki medya binasının basıldığı haberini alır almaz CNN Türk’e ulaştığını ifade eden Nedim Şener, darbecilerle sözlü ve fiziki tartışma yaşadığını ardından kanal binasının kapılarını açarak halkın darbecilerin üzerine yürümesini sağladığını kaydetti.

FETÖ’cü hainlerin 5 dakikada teslim alındığını ifade eden Nedim Şener, yaşananları Haber7'den Sümeyye Palta'ya şöyle aktardı:

“Darbe girişimi olduğu saatlerde evdeydim. Akşam saatlerinde FETÖ darbesi olduğu ortaya çıkınca sosyal medyada paylaşımlar yaptık. Gazeteyle ve çevremizle irtibat kurduk. Sonra, CNN Türk’ün basıldığı haberi duyuldu. Ben de bulunduğum yerden CNN Türk’e gitmek üzere harekete geçtim. Kanala iki helikopterle girmek istemişler. Biri inebilmiş, sonrasında hem gazete hem TV bölümüne baskın yapmışlar.

Binadaki kapılar içeriden kilitlenmişti. Halk darbecilere direniyor ve onları çıkartmaya çalışıyordu. Ama kapılar kilitlendiği için bu mümkün olmuyordu. Ben kendimi tanıtarak bina içine kendimi atabildim. Orada darbecilerle karşılaştık. Onlarla itişip kakışmamız oldu. Küfürleştik. Bana silah doğrulttular ve asansöre götürdüler. Oradan aşağıya indim. Sokakta millet darbeye karşı direniyordu. Bunu ancak milletin durduracağını kavradım. Az miktarda polis vardı. Karşıdaki askerlerin otomatik tüfekleri vardı. Dış kapıya geçip kapatılmış kapıyı açtım. İnsanlar içeri girince darbeciler 5 dakika bile sürmeden teslim oldular.

O bölgeyi de kanalı da darbeye direnen insanlar kurtardı. Onların yanında bulunmak benim için ayrı bir şerefti...”

FETÖCÜLER ARTIK DARBE YAPTIKLARINI KABUL EDİYOR

8 yıl aradan sonra en önemli konunun Fetullahçı Terör Örgütü’nün ihanetini kabul etmesi olduğunu ifade eden Şener, “Elebaşının yeğeni tarafından da, FETÖ'nün imamları tarafından da darbenin kabul edildiğini görüyoruz.” dedi.

FETÖ’cülerle mücadele konusunda açıklamalarda bulunan Nedim Şener, bu söylemin bile tehlikenin devam ettiğini gösterdiğini vurguladı.

FETÖ riski büyük değil ama tehlike olarak her zaman daha büyük” diyen Şener, “Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 25 bin kişi ihraç edildi. Darbe girişimine 5 bin 600 subay katılmıştı. Bunun 4 ila 5 katı FETÖ'cü ordudan ihraç edildi. Her rütbeden kişiler vardı. Dolayısıyla böyle kapasitesi Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yok. Dolayısıyla darbe ihtimali yok ama o günden beri sürekli yapmak istedikleri şey ülkede kaos çıkarmak.” şeklinde konuştu.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 25
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Amin amin amin inşallah
    Cevapla
  • Veli 2 ay önce Şikayet Et
    mızrak çuvala sığmadı ve fetö hainleri yakalandı..burasının Osmanlı Devletinin devamı olduğunu bilemediler hainler..yüzyıllardır iç ve dış hainler angutların çabası boşuna gitti ve gider.Mevlam daim eylesin.amin..
    Cevapla
  • Bekir 2 ay önce Şikayet Et
    Nedim Ṣener abime sevgiler, isviçre'den Selâmlar
    Cevapla
  • Vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Fetö darbeyi kabul ediyor demek. Bu chapeli birkaç kafa niye halâ inanmıyor
    Cevapla
  • Vatandaş riza 2 ay önce Şikayet Et
    Hükümet bu güzel adamı millet vekili yapmadı madem en azından bir görev vermeli kulliyede yada bir bakanlikta bakan yardımcısı vbvb çoğu millet vekili bunun eline su dokemez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yahya Sinwar'ın sırrı ortaya çıktı! İsrail onu bu yüzden bulamıyor
Kızıldeniz'de el konulan "Galaxy Leader"da Mevlid Kandili coşkusu