Bakan Yerlikaya açıkladı: 8 FETÖ mensubu yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir'in Çeşme ilçesinde uluslararası sularda düzenlenen 'Kıskaç-21' operasyonunda, yurt dışına kaçmaya çalışan 8'i FETÖ mensubu 10 kişinin yakalandığını duyurdu.

GİRİŞ 14.07.2024 14:38 GÜNCELLEME 14.07.2024 15:32
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; İzmir’in Çeşme ilçesi Alaçatı Körfezinde “ASTERI” isimli bir tekneye yönelik düzenlenen “KISKAÇ-21” operasyonuna ilişkin detayları açıkladı. 

MİT, SAHİL GÜVENLİK VE JANDARMA DEVREYE GİRDİ

İzmir MİT Bölge Başkanlığı ve Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı koordinasyonundan gerçekleşen operasyonda uluslararası sularda yurt dışına kaçmaya çalışan 10 şüpheli yakalandı. Yakalananların 8'inin FETÖ terör örgütü mensubu olduğu tespit edildi. 

Ali Yerlikaya'nın açıklaması şu şekilde;

"Bu sabah İzmir’in Çeşme ilçesi Alaçatı Körfezinde “ASTERI” isimli bir tekneye yönelik düzenlenen “KISKAÇ-21” operasyonunda; Uluslararası sularda yurt dışına kaçmaya çalışan 10 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 8‘inin FETÖ Terör Örgütü mensubu olduğu tespit edildi.

"FETÖ'CÜLERE GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ"

Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı ve İzmir MİT Bölge Başkanlığı koordinesinde; İzmir İl Jandarma Komutanlığınca müşterek olarak yapılan çalışmalar sonucu;

İzmir’in Çeşme ilçesi Alaçatı Körfezinde uluslararası sularda yurt dışına kaçmaya çalışan FETÖ terör örgütü üyeleri tekne içerisinde yakalandı.

Yerlikaya iki ülkeyi işaret etti! FETÖ faaliyetlerinin büyük kısmını yurt dışına kaydırdıYerlikaya iki ülkeyi işaret etti! FETÖ faaliyetlerinin büyük kısmını yurt dışına kaydırdı

FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek.

İzmir Valiliğimiz, MİT Bölge Başkanlığımız ile operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmamız ve Sahil Güvenliğimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle"

KAYNAK: DHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Mustafa Coşkun 2 ay önce Şikayet Et
    Sakın fetönün bittiğinı söylemeyin
    Cevapla
  • Ayse 2 ay önce Şikayet Et
    Fetöcülar asil Kürdistan isteyenler...Bunlari Türkiye kesin bitirmeli
    Cevapla
  • Ah VATANIM 2 ay önce Şikayet Et
    Millet Vatan için SAVAŞIR ; Bunlar SALTANAT İÇİN ,PARA için Vatano satma için milleti Perişan etmek için SAY SAY BİTMEZ hain sürüleri ,, Hükumet ne yapsa Taşlarsınız münafık sürüleri
    Cevapla
  • Seyid onbaşı 2 ay önce Şikayet Et
    Dünyanın en MÜNAFIK TERÖR ÖRGÜTÜ
    Cevapla
  • Birlik ZAMANI 2 ay önce Şikayet Et
    Ulan Varya Bu DEVLET ÇOK MERHAMETLİ Türkiyeyi ekonomik olarak zayıflatan Bunlar BUNLAR DEVLETİ YEDİ BİTİRDİ
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan boykot konulu paylaşım: Filistinli kardeşlerimizin yanındayız
İsrail'de siyasi deprem: Netanyahu Gallant'ı görevden almayı düşünüyor