Altun: Dünya demokrasi tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir ihanet

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, "15 Temmuz dünya demokrasi tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir ihanet. Esas itibarıyla bir işgal girişimi. Çok ciddi bir şekilde dış destek alınarak hayata geçirilmeye çalışılan bir plan" dedi.

GİRİŞ 16.07.2024 03:38 GÜNCELLEME 16.07.2024 03:46
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TRT Haber Kanal Koordinatörü Mücahid Eker’in sorularını yanıtladı.

Altun'un açıklamalarının başlıcaları şu şekilde;

-15 Temmuz dünya demokrasi tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir ihanet. Esas itibarıyla bir işgal girişimi. Çok ciddi bir şekilde dış destek alınarak hayata geçirilmeye çalışılan bir plan"

"O zaferi bize armağan eden her şeyden önce şehitlerimiz olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetli liderliği olmasaydı 15 Temmuz zaferi olmazdı."

"15 Temmuz, darbe görünümlü bir işgal girişimidir demiştim. Bunun bir hakikat olduğu günden güne daha net bir şekilde ortaya çıktı. 15 Temmuz’da karşı karşıya kaldığımız saldırı doğrudan bu vatanın bekasına yönelik bir saldırıydı"

"Bu milletin çok güçlü bir hafızası var. Darbelerle bu zamana kadar bu ülkeye çok büyük kayıplar verildiğini biliyor. Bu hafızayla tabii ki 15 Temmuz’da meydanlara indi ve 'buna müsaade etmeyeceğim' dedi."

"MİLLETİMİZ DÜŞMANINI TANIDI"

"Milletimiz düşmanını tanıdı ve çok güçlü bir şekilde işgal girişimine direndi. 15 Temmuz sonrasında da Cumhurbaşkanımız “Bitmiştir” diyene kadar meydanlarda demokrasi nöbetleri tutuldu"

"Medyamız 15 Temmuz’da demokrasiden, milli iradeden yana, tarihin doğru yerinde durmuştur. FETÖ’cüler ilk savaşlarını da medyada kaybetmişlerdir."

"ABD başta olmak üzere Batılı devletlerin FETÖ’yü gerçek anlamda bir terör örgütü olarak görmesi için elimizden gelen gayreti ortaya koyuyoruz. Diyoruz ki: Terörist elebaşı başta olmak üzere bütün üyelerini Türkiye’ye teslim edin."​

 

KAYNAK: TRTHABER
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    demokrasi dediğiniz şey ne. anlamak zor. bize demokrasi laiklik dayatmışlar. kendi devletlerinde kral kraliçe var. ve devletin dini hıristiyan. meclislerinde incili el basıyorlar. bu nasıl şey sorgulamak lazım.
    Cevapla
  • vahim 1 ay önce Şikayet Et
    Pek çok yapılanmalar var devlet elbette bunlardan haberdardır. Ama önlem yok.Yenilerinin gelmesi için her şey vat..
    Cevapla
  • PpYyTt 1 ay önce Şikayet Et
    Kendin demokrasiye inaniyormusunki
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    siyasi ayak hesap vermeden bu hesap kapanmaz.
    Cevapla
  • Kompataro 1 ay önce Şikayet Et
    Ne farketti 10 milyon sığınmacı aldınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli emekli generalden itiraf! 'İsrail, 1 sene içinde çökecek'
Birleşmiş Milletler: Gazze'de nüfusun yüzde 90'ı yerinden edildi