Arkadaşını öldürdü, savunması pes dedirtti: Kendisi kardeşim, annesi annem gibiydi

Kocaeli'de çıkan tartışma sonucunda yakın arkadaşını öldüren sanık, ilk hamlenin karşı taraftan geldiğini söyleyerek kendisini "O kardeşim, annesi annem gibiydi" dedi.

GİRİŞ 16.07.2024 14:49 GÜNCELLEME 16.07.2024 14:56
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Olay, 19 Şubat 2023'de Ömerağa Mahallesi'nde meydana geldi.

Burak B.'nin (28) kız arkadaşı, İbrahim Deniz Vayvalak'a (30) ve ailesine küfür ettiği iddiasıyla konuşmak için bir araya gelen arkadaşların arasında tartışma çıktı.

5 YERİNDEN BIÇAKLADI

Tartışmanın büyümesi üzerine Burak B. yanında bulunan bıçakla İbrahim Deniz Vayvalak'ı 5 yerinden bıçakladı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan kontrollerde Vayvalak'ın yaşamını yitirdiği tespit edildi. Gözaltına alınan Burak B. ise emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklandı.

"KENDİSİ KARDEŞİM, ANNESİ ANNEM GİBİYDİ"

Olayla ilgili açılan davanın duruşması Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam etti. Duruşmaya tutuklu sanık Burak B. ve taraf avukatları katıldı. Söz hakkı verilen sanık Burak B., "Kötü bir insan değilim. Maktul iş sahibi olsun diye elimden geleni yaptım, onu işe soktum. Kendisi kardeşim, annesi annem gibiydi. Olay Deniz'in üstüme yürümesi ve bana vurmasıyla aniden gerçekleşti. Kendimi korumak için yaptım, çıkmaz yola girdim. Cezaevinden çıkınca dükkan açacağım. Evlilik yoluna girecektim ama olmadı. Elektronik kelepçeye de razıyım, yerim yurdu belli. Zaten olay sonrasında kaçmadım, kendi rızamla teslim oldum. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

12 yıldan 18 yıla kadar hapis talebi

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanığın haksız tahrik altında olayı gerçekleştirdiğine kanaat getirerek, 12 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına duruşmanın ertelenmesine karar verdi.

KAYNAK: İHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Durum Bu 2 ay önce Şikayet Et
    Reisim idam cezasını getirmek çok mu zor? İnsanlar mevcut kanunlarla ne yaparlarsa yapsınlar yaptığının asla karşılığı olmayan bir cezaya çarptırılıp bir süre sonra genel af, iyi hal indirimi gibi gerekçelerle paçayı sıyırıyor. Mağdurun yürek yangını dinmiyor. Can almanın cezası 12 yı mı diye sorana hukukun cevabı ile maşeri vicdanın cevabı farklı oldukça şikayetler öbür tarafa sarkıyor.
    Cevapla
  • trakyalı amıca 2 ay önce Şikayet Et
    işte kursun mu devlet sana? kaçmıyorum zaten.elekyronik kepçe kafi.bu ne rahatlık.Mağdurun ailesi bunu katletse yeridir.
    Cevapla
  • Ev Sahibi 2 ay önce Şikayet Et
    Adam öldürme karşılığı istenen ceza 12-18 yıl. Bunun 1/3 ü zaten indirilecek. Yani 8-10 yıl yatıp çıkacak. Ölen ?
    Cevapla
  • Ahmet başçavuş 2 ay önce Şikayet Et
    Bir can almanın cezası 12 yılmıdır o cezayı alsa bile iyi halden allem kullem yatarı 3/5 yıl sonra o katil aramıza döner sinirlendiği bir gün birini daha öldürür adalet yok bu ülkedeeeeee
    Cevapla
  • malatya balabanlı 2 ay önce Şikayet Et
    O kadar rahat ki sanki biri ölmemiş sanki kendi öldürmemiş , bu ne haldir hiç mi vicdan yok . Hapiste yatmak istemiyor , özel odalı otel nasıl olur acaba ? O anne ne halde ? İdam dedik olmadı adalet mi zaten o da yok .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Özgür Özel'e tepki
İsrail'de siyasi deprem: Netanyahu Gallant'ı görevden almayı düşünüyor