Ağırlaştırılmış müebbetle aranan PKK/KCK hükümlüsü yakalandı

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 18 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan silahlı terör örgütü PKK/KCK üyesi Faruk Degenek (43), polis tarafından yakalandı.

Ağırlaştırılmış müebbetle aranan PKK/KCK hükümlüsü yakalandı
Ağırlaştırılmış müebbetle aranan PKK/KCK hükümlüsü yakalandı
GİRİŞ 16.07.2024 17:20 GÜNCELLEME 16.07.2024 17:20

Bayraklı İlçe Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliği, sabah saatlerinde yolda yürüyen bir kişiyi şüphe üzerine durdurdu. Yapılan kimlik sorgusunda şüphelinin Faruk Degenek olduğu ve 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma', 'Terör örgütü faaliyeti kapsamında kasten öldürme', ‘Terör örgütü faaliyeti kapsamında kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'Ruhsatsız silah veya mermi bulundurma' suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 18 yıl 4 ay hapis cezasıyla arandığı ortaya çıktı. Degenek’in 2016 yılında Hakkari Yüksekova’da bölücü terör örgütü PKK/KCK adına Eski Cezaevi Kavşağı’nda Tekin Yardımcı’yı başından vurarak öldürdüğü belirendi. Degenek, cezaevine gönderildi. 

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Umut Ünlü bir kez daha paralimpik şampiyonu!
CHP'de gerilim! Mansur Yavaş kürsüde isyan etti!  Özel ve İmamoğlu'ndan jet cevap