Sahipsiz köpekler 7 küçükbaş hayvanı telef etti!

Eskişehir'de bulunan Büyükşehir Belediyesi'ne ait şehir çöplüğü ayrıştırma tesisindeki sahipsiz köpekler, boş arazide otlayan küçükbaş hayvanlardan 7'sini telef etti, 10'unu yaraladı.

Sahipsiz köpekler 7 küçükbaş hayvanı telef etti!
Sahipsiz köpekler 7 küçükbaş hayvanı telef etti!
GİRİŞ 16.07.2024 21:44 GÜNCELLEME 16.07.2024 21:44
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Eskişehir-Seyitgazi kara yolunda bulunan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne ait ayrıştırma tesisi çevresindeki boş arazide Ramazan Kavak'a ait 50 küçükbaş hayvandan oluşan sürü otlamaya başladı. Bu sırada tesiste bulunan çok sayıda sahipsiz köpek sürüye saldırdı. Sahipsiz köpekler 7 küçükbaş hayvanı telef edip 10 hayvanı da çeşitli yerlerinden yaraladı.

Durumu fark edenler küçükbaş hayvanları kurtarmak için sahipsiz köpekleri çevreden uzaklaştırdı. Yaralı hayvanlar sürü sahibi Ramazan Kavak tarafından kamyon yardımıyla tedavi edilmek üzere veterinere götürüldü.

Gülpınar Mahallesi'nde hayvancılık yapan Kavak, gazetecilere, sahipsiz köpeklerin küçükbaş hayvan sürülerine her sene saldırdığını söyledi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin sahipsiz köpek sorununu bir an önce çözmesini gerektiğini vurgulayan Kavak, şöyle konuştu:

"Buradaki köpeklerden dolayı hayvan otlatamıyorum. Başıboş sokak köpekleri yüzünden 7 tane hayvanım telef oldu. Her sene en az 3 ila 5 arasında küçükbaş hayvanım telef oluyor. Koyunun arkasında kalanına saldırıp yiyorlar. Birkaç yaralı hayvanım da korkudan ormana doğru kaçtı."

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 34
  • Haci 1 ay önce Şikayet Et
    Sokak köpeklerinin Dişi olanları bir alanda, Erkek olanlarını farklı bir alanda koruma altına alınırsa çiftleşme olmayacağından çoğalma popilasyonu sağlanmış olur, beslenmeleri için barınma yerlerinede ilgililer şehirlerdeki lokanta atıklarını bırakırsalar hiç bir sorun ve masraf olmaz...
    Cevapla
  • Tevfik 1 ay önce Şikayet Et
    Kimsenin can almaya hakkı yok...!!! Onlarıda Allah yarattı.....!!! Her can merhamet üzerine yaratıldı şeklinde ayet var.... Bu yüzden bu katliam yasasından vazgeçin...!!!!
    Cevapla
  • Melek 1 ay önce Şikayet Et
    Vicdan işi bu. Şimdi mi saldırdılar. Orası mera değil. Meraya çık
    Cevapla
  • Nsn 1 ay önce Şikayet Et
    Kimsahipsiz köpek haklarını savunuyorsa tespit olsun veye benimdesin okopekler i sahiplensinler mesele biter köpeklerde bizim sahibimizvar bilirler
    Cevapla
  • Damla 1 ay önce Şikayet Et
    Nedense bu saldırılar şimdi olmaya başladı bu zamana kadar olmadı bu konular olunca açığa çıktılar bu dünya sizin değil sadece sizi yaratan onları da yarattı size kalmadı onların canını almak ne kadar cahil insanlar siniz yorumlara bakıyorum da boşa nefes alıyorsunuz. Kimseye kalmadı can almak siz mi yarattınız da siz alacaksınız Allah'ın gözünde hepimiz esitiz
    Cevapla
  • Murat Baysal 1 ay önce Şikayet Et
    Ya siz hangi ülkede yaşıyorsunuz. Daha kaç tane çocuk ölecek sizin bir şeyleri görmeniz için. İnşallah o köpekler sizin çocuklarınıza da zarar verir o zaman anlarsınız
    Cevapla
  • Tevfik 1 ay önce Şikayet Et
    Çok doğru bu köpek saldırıları şimdi olmaya başladı yazık.. Allah ın yarattığı bu canlara iftiralar atmaktan utanmıyorlar... Olabilir hayvanlar aç bırakılıp ormanlara atılıyor... İnsanla sorumsuz acımasız merhametsiz.... Asıl insanların insanlara yaptığı saldırılara bakın.... Hergün kadın cinayetleri, çocuk tecavüzleri... Bunların yanında köpek lerin saldırısı mukayese bile edilmez....!!
    Cevapla
  • Adsız 1 ay önce Şikayet Et
    Çünkü artık ciddi bir seviyeye geldi sana bir şey olmuyor diye insanlar ve diğer hayvanlar sokakta ölüyor siz hala neyin derdindesiniz eskiden bu kadar köpek yoktu şimdi sekiz milliyon sahipsiz köpek var siz neyin kafasını yaşıyorsunuz
    Cevapla
  • Gözde 1 ay önce Şikayet Et
    Canim bu insanlar nereden geldi eskiden turkiyede boyle bir merhametsizl8k vicdansızlik yoktu artık bu insanlar allahı kitabi peygamber efendimizi tum insani duyguları unutmuşlar felaketler de arlandirmiyor artik Rabbim sonumuzu hayir etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz Ayasofya'yı bu imanla zincirlerinden kurtardık
Süper Lig devinden Sadio Mane bombası! Başkan bizzat devrede