Genelkurmay çatı davasında FETÖ'cü 17 sanığa müebbet hapis cezası

Son dakika haberi... Yargıtay, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Genelkurmay çatı davasında, sözde Yurtta Sulh Konseyi üyesi 17 sanığa verilen 138'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onadı.

Genelkurmay çatı davasında FETÖ'cü 17 sanığa müebbet hapis cezası
Genelkurmay çatı davasında FETÖ'cü 17 sanığa müebbet hapis cezası
GİRİŞ 17.07.2024 19:01 GÜNCELLEME 17.07.2024 20:10
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Genelkurmay çatı davasında aralarında eski orgeneral Akın Öztürk'ün de bulunduğu 17 sanığa verilen 138'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarının onanmasını kararlaştırdı.

Daire, Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince 20 Haziran 2019'da verilen hükme ilişkin temyiz incelemesini tamamladı.

FETÖ'CÜLERE İBRETLİK CEZA

Buna göre, sözde yurtta sulh konseyinin üyesi olarak gösterilen ve darbe girişiminin "yöneticileri" ve "asli failleri" kabul edilen sanıklar eski Hava Kuvvetleri Komutanı ve Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyesi eski orgeneral Akın Öztürk ile eski tümgeneraller Kubilay Selçuk, Mehmet Dişli, eski tuğgeneraller Hakan Evrim, Erhan Caha, Mehmet Partigöç, Ali Osman Gürcan, eski tuğamiraller Ömer Faruk Harmancık ve Sinan Sürer, eski albaylar Bilal Akyüz, Cemil Turhan, Fırat Alakuş, Ahmet Özçetin, Murat Koçyiğit, Orhan Yıkılkan, Osman Kılıç ve Muhsin Kutsi Barış’a "anayasayı ihlal" ve "Cumhurbaşkanına suikast" suçlarından birer, 136 kişiye yönelik de "kasten öldürmek" suçundan verilen 136'şar kez olmak üzere toplam 138'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezaları onandı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Adem Yıldırım: CHP terörden mi besleniyor?AK Parti İstanbul Milletvekili Adem Yıldırım: CHP terörden mi besleniyor?

Edirne'de yurt dışına kaçmaya çalışan 9 terör örgütü mensubu yakalandı!Edirne'de yurt dışına kaçmaya çalışan 9 terör örgütü mensubu yakalandı!

Üç ilde FETÖ'nün sınav usulsüzlükleri soruşturmasında 7 kişi gözaltına alındıÜç ilde FETÖ'nün sınav usulsüzlükleri soruşturmasında 7 kişi gözaltına alındı

"KASTEN ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS"

Bu sanıklara 26 defa "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan verilen 416'şar yıl hapis cezalarının da onanması kararlaştırıldı.

Bu sanıklarla aynı cezalara çarptırılan, yerel mahkeme hükmünün açıklanmasından sonra hayatını kaybeden eski albay Mustafa Barış Avıalan hakkındaki hükmün ise düşmesine karar verildi.

Yerel mahkemece, bu sanıklar hakkında, 3 maktul yönünden "kasten öldürme" suçlamasıyla verilen hapis cezaları, "olası kastla öldürme" yönünden yargılama yapılması gerektiği belirtilerek bozuldu.

Sekülerlerin içine sızan FETÖ'nün Almanya'daki yapılanması dikkat çektiSekülerlerin içine sızan FETÖ'nün Almanya'daki yapılanması dikkat çekti

Edirne'de yurt dışına kaçmaya çalışan 9 terör örgütü mensubu yakalandı!Edirne'de yurt dışına kaçmaya çalışan 9 terör örgütü mensubu yakalandı!

Sivas'ta FETÖ şüphelisi tutuklandıSivas'ta FETÖ şüphelisi tutuklandı

KAYNAK: AA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 78
  • Behlüldane 1 ay önce Şikayet Et
    Adil adalet istiyoruz Ülkemizin selameti için hayati dava sekiz sene sürüncemede kalmaz
    Cevapla
  • caydemir07 1 ay önce Şikayet Et
    İbretlikmiş.İçerde milletin parasıyla besleyin,öylemi?Şehitlerimizin kemikleri sızlıyor.
    Cevapla
  • Hamza 1 ay önce Şikayet Et
    idam, idam, idammmmmmm, niye benim paramla beslensin ki ,istemiyorum, haram zıkkım olsun inşallah
    Cevapla
  • Necmi Uslu 1 ay önce Şikayet Et
    Vatan ve millete ihanet eden bu hainleri hapishane de neden besliyoruz ki. ibret için Ankara Kızılay meydanına dizip kurşuna dizilmeli ve canlı yayında tüm ülkeye izletilmeli. Bir daha kimse ihaneti aklına getirmemeli.
    Cevapla
  • tesisatci 1 ay önce Şikayet Et
    Bosu bosuna devlete masraf , verin idami , atin Lesini yunan tarafina olsun bitsin ,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli Haham'dan skandal sözler! Filistinli esirlere tecavüz eden askerleri savundu
Paris 2024'e Türkiye damgası! Millilerimizden 28 madalya