Son Dakika: MİT, PKK'nın sözde istihbarat hücresini çökertti

MİT’in yoğun çalışmaları sonucu PKK’nın sözde istihbarat yapılanmasında çalıştığı belirlenen Sadık Topaloğlu ve Mehmet Savaş yakalandı.

GİRİŞ 18.07.2024 09:28 GÜNCELLEME 18.07.2024 10:39
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

MİT’in yoğun çalışmaları sonucu PKK’nın sözde istihbarat yapılanması ortaya çıkarıldı. Örgütün sözde istihbarat yapılanmasında çalıştığı belirlenen Halil Kod Sadık Topaloğlu ve Mehmet Savaş tespit edildi.

MİT Başkanlığı ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen ortak operasyon sonucu, PKK’nın istihbarat yapılanmasında görevli oldukları ve İstanbul’da faaliyet gösterdikleri tespit edilen Halil Kod Sadık Topaloğlu ve Mehmet Savaş İstanbul’da yakalandı.

MİT, ADIM ADIM TAKİP ETTİ

MİT, örgütün istihbarat yapılanmasında yer alan Sadık Topaloğlu’nu tespit ettikten sonra adım adım takip altına aldı. Topaloğlu’nun illegal yollarla Irak/Kandil’e geçerek istihbarat eğitimi aldığı, eğitim sürecinde örgüt sorumlularından Cuma Kod Cemil Bayık ile görüşmeler gerçekleştirdiği tespit edildi.

Sadık Topaloğlu’nun, Türkiye’de görevlendirilmesi akabinde gazetecilik kisvesiyle terör örgütüne bilgi topladığı ortaya çıktı. Ayrıca, Mehmet Savaş ile örgüt adına finans faaliyetleri yürüttükleri ve paravan şirketler üzerinden Suriye’deki örgüt mensuplarına malzeme tedariğinde bulundukları MİT tarafından tespit edildi.

MİT ve İstanbul Emniyeti’nin ortak operasyonu ile yakalanan PKK’lı Sadık Topaloğlu ve Mehmet SAVAŞ terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 58
  • bülent 1 ay önce Şikayet Et
    yakalamak la olmaz etkisiz hale getirilirse sayısı azalır
    Cevapla
  • Murat76 1 ay önce Şikayet Et
    Bir ihbarda da ben bulunayım, bizim suriyedeki hastanelere gönderilen sağlık elemanlarının arasına pkk sempatizanlarının karıştığı ve yaralanan askerlerimizin canına kastedebilecekleri söyleniyor. Benzer durum hendek olaylarında yaşanmıştı. Aman dikkat edelim.
    Cevapla
  • hadi bakalım 1 ay önce Şikayet Et
    yakalama mit den geldi çatlak ses chpkk dan gelecek gazeteci diye algı yapacaklar
    Cevapla
  • Özel biri 1 ay önce Şikayet Et
    İçerde boynunu vurun binlerce askeri ölümüne sebep olmuş hakkını verin.
    Cevapla
  • Ismail 1 ay önce Şikayet Et
    Sah damarina ufak cizik. Iki saat icinde yavas yavas cehenneme
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'de gerilim! Mansur Yavaş kürsüde isyan etti!  Özel ve İmamoğlu'ndan jet cevap
Tarım Kredi Kooperatif Market'ten eylül ayında indirim