Özgür Özel'den 'başıboş köpek' çıkışı: Gerekirse siper oluruz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, başıboş köpek düzenlemesine ilişkin TBMM'deki görüşmeler devam ederken; "Hepimiz hayvanseveriz, o canların önünde kendimizi siper etmeye hazırız." diyerek düzenlemeye karşı olduklarını tekrar dile getirdi.

GİRİŞ 18.07.2024 13:51 GÜNCELLEME 18.07.2024 14:48
Bu Habere 300 Yorum Yapılmış

Artık kabusa dönüşen başıboş sokak köpeği sorununa çözüm için beklenen kanun teklifi TBMM'de görüşülüyor. 

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda yapılan görüşmeler, utandıran anlara sahne oldu. Gerginliğin çıktığı komisyonda bazı muhalif milletvekilleri, başıboş köpek nedeniyle hayatını kaybedenlerin yakınlarının üzerine yürüdü.

CHP Milletvekili Barış Karadeniz de, oğlu köpek saldırısına uğrayan Halil Yılmaz'a, "Köpek katili olacaksınız bunu evdeki çocuklarınıza sordunuz mu?" diyerek alay etti.

Komisyonda başıboş köpek tartışması: Muhalif milletvekilleri acılı annenin üzerine yürüdü!Komisyonda başıboş köpek tartışması: Muhalif milletvekilleri acılı annenin üzerine yürüdü!

Muhalefet partileri düzenlemeye karşı çıkarken, başıboş sokak köpeklerinin ise gün geçtikçe saldırıları da artarak devam ediyor. 

"HEPİMİZ O CANLARIN ÖNÜNDE KENDİMİZİ SİPER ETMEYE HAZIRIZ"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anıtpark'ta düzenlenen ve 24 saat boyunca eğitime dair basın açıklamalarının gerçekleştirileceği "Eğitim Maratonu"nda konuştu. 

Başıboş köpek düzenlemesi hakkında konuşan Özel, şunları söyledi: 

"Bu kadar barışçıl, bu kadar bilimsel, bu kadar çözüm öneren bir eylemliliği, bir etkinliği dahi devletin polisine kanunsuz, anayasaya aykırı emirler vererek engellemeye çalışan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Bahaneleri, 'Dün oraya hayvanseverler geldi, burayı ele geçirecekler, sizin için açarsak onlar da kalır.' Kalsın zaten. Meclise hayvanları katledecek, öldürecek, zehirleyecek bir düzenlemeyi getir, buna isyan edenler Ankara'ya gelsinler. Milli egemenlik demek, milletin dediğinin olması demektir. CHP olarak kim hakkını arıyorsa, ki hayvanseverlerin oradaki mücadelesi onların tek başına yürüttüğü bir mücadele değildir, hepimiz hayvanseveriz hepimiz o canların önünde kendimizi siper etmeye hazırız."

CHP Grubu'nun hem hayvan hakları hem de soyadı düzenlemesine karşı kırmızı alarmda olduğunu anımsatan Özel, Mecliste ve sokakta mücadele verdiklerini söyledi.

Komisyonda muhalif vekillerin haksız tepkisine uğrayan anne ve baba konuştuKomisyonda muhalif vekillerin haksız tepkisine uğrayan anne ve baba konuştu

İYİ Partili vekilden akıllara zarar sözler: Çocukları ve kadınları da öldürecekler!İYİ Partili vekilden akıllara zarar sözler: Çocukları ve kadınları da öldürecekler!

Köpeğin feci şekilde katlettiği çocuğun ailesi konuştu: Bu acıyı başkaları yaşamasın!Köpeğin feci şekilde katlettiği çocuğun ailesi konuştu: Bu acıyı başkaları yaşamasın!

KAYNAK: HABER7, AJANSLAR
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 300
  • KERİZ 1 ay önce Şikayet Et
    Ölen çocukların vebali boynunza asılsın. Nasıl olurda önce insan diyemezsiniz amacınız buradan da mı oy devşirme yada iktidarı zayıflatmak bu tavrın kimseye faydası yok. Canınız yanınca öldürtüp içini doldurursunuz. Hayvan severler olsanız adadaki atların akibetini sorarsınız diyeceğim ama başka örneklerde var. Bu milletin düzgün hedefli bir muhalefete ihtiyacı var
    Cevapla
  • nasihat 1 ay önce Şikayet Et
    fazla uzatmadan yerel yönetimlere köpeklerin bakımı ve halkın köpeklerden korunması husunda detaylı bir kanun çıkarılsın .şehir içinde köpek olmaz .
    Cevapla
  • Kazım 1 ay önce Şikayet Et
    Karşı olanlar nerede yaşıyor bilmiyorum ama biz artık çöp atmaya gidemiyoruz köpek korkusundan..
    Cevapla
  • Nuh Yusuf Nuhhan 1 ay önce Şikayet Et
    Kedi köpek mama Sanayi sana yüzdeki veriyor şehitleri bu kadar korumadın demle ortak oldun yuh artık. Niye pkk siper olmadın chp asla giremezsin diye
    Cevapla
  • Okur 1 ay önce Şikayet Et
    Mecliste ne kadar çok başı boşluk ve başı boş varmış şimdi daha iyi görüyoruz sokak itleri Allah korusun benim çocuğumu parçalayacak sen önünde duracak siper olacaksın o zaman kim takar CHPKK yı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa Ligi'ni simüle ettiler: Çeyrek finale tek Türk takımı kaldı
Tecavüzü normal gizli çekimi tuhaf karşıladılar! İşte İsrail TV'si