Van'da trafik düzenlemesi: Türkçe ve Kürtçe yazdılar

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından trafiğin yoğun olduğu bölgelerde, yaya geçitlerine Türkçenin yanı sıra Kürtçe 'Önce yaya', 'Yavaş' gibi uyarı yazıları yazılmaya başlandı.

GİRİŞ 18.07.2024 15:21 GÜNCELLEME 18.07.2024 15:32
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Van Büyükşehir Belediyesi, merkez İpekyolu ilçesindeki yaya geçitlerinde, Türkçenin yanı sıra, Kürtçe olarak da uyarılar yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığına bağlı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, ilk çalışmayı ilçenin en yoğun olduğu Cumhuriyet Caddesi'nde başlattı. Mehmet Efendi Caddesi'nde devam eden çalışmalarda yaya geçitlerine Türkçe ve Kürtçe ‘Önce yaya’ ve ‘Yavaş’ yazıları yazıldı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Öznur Evin, Van halkından gelen talep üzerine böyle bir uygulama başlattıklarını söyledi.

Evin, "Bu bağlamda caddelerde çalışma başlatıldı. 'Önce yaya' anlamına gelen yazılar yazıldı. 'Yavaş' anlamına gelen uyarı tabelaları da asılacak. Çok dilli olunca herkesin ilgisini çekiyor. Bu çalışmamızda halktan güzel dönüşler aldık. Bu bağlamda her alanda, her yerde biz çok dilli çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bu çalışmamızın asıl amacı, yaya geçitlerinde sürücü ve yayaların dikkatini çekmek. Kreşler, kurumlar ve mahalle isimleri ile ilgili çalışmalarımız da olacak. Yaptığımız bu çalışmalar çok dilli olunca sürücü ve yayaların dikkatini çekiyor" dedi.

KAYNAK: DHA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 29
  • Memur emeklisi______ 1 ay önce Şikayet Et
    PKK ya. Çanak tutan göz yuman Devleti yönetenler sizin yaptığınız vatana ihanet değilimdir ?
    Cevapla
  • Uyan Müslüman 1 ay önce Şikayet Et
    Bölücü hainlere özgürlük verip kudurtanlarda onlar kadar haindir.
    Cevapla
  • Abdullah 1 ay önce Şikayet Et
    İyi halt ettiniz.
    Cevapla
  • Vatandaş ! 1 ay önce Şikayet Et
    Arapça da yazmaları gerek ! Mümkünse Lazca da yazsınlar !
    Cevapla
  • nigde51 1 ay önce Şikayet Et
    entegrasyon yapacaklarına çifte toplum inşa ediyorlar. türkiye gözünü açmalı yoksa o topraklari kaybedeceğiz.. SINIR DIŞI ISLEMLERI BAŞLAMALI
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den İsrailli bakana sert tepki: İftira ve yalan dolu!
Süper Lig devinden Sadio Mane bombası! Başkan bizzat devrede