Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump ile görüştü: Dikkat çeken açıklama!

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkan Adayı Donald Trump ile telefonda görüştü, Trump'a yönelik suikast girişimini bir kez daha kınadı, geçmiş olsun dileklerini iletti

GİRİŞ 18.07.2024 16:58 GÜNCELLEME 18.07.2024 17:28
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: İletişim Başkanlığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski ABD Başkanı ve Başkan adayı Donald Trump ile telefonda görüştüğünü açıkladı.

Görüşmede Trump’a yönelik suikast girişimi ve sonrasında yaşananlar ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Donald Trump’a yönelik suikast girişimini bir kez daha kınarken, saldırı nedeniyle duyduğu üzüntüyü ve geçmiş olsun dileklerini ifade etti.

Cumhuriyetçiler Trump'a desteklerini göstermek için kulaklarına bandaj taktıCumhuriyetçiler Trump'a desteklerini göstermek için kulaklarına bandaj taktı

Elon Musk'ın Trump'ı desteklemesi Biden'ı çileden çıkardıElon Musk'ın Trump'ı desteklemesi Biden'ı çileden çıkardı

Trump 3. Dünya Savaşı'nın çıkması için mi vuruldu?Trump 3. Dünya Savaşı'nın çıkması için mi vuruldu?

"DEMOKRASİYE YAPILMIŞ SALDIRI!"

Suikast girişimini demokrasiye yapılmış bir saldırı olarak niteleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump’ın menfur saldırı sonrası sergilediği cesur duruşun takdire şayan olduğunu, programlarına ara vermeden devam etmesinin demokrasiye güç verdiğini ve bunun Amerikan halkının ferasetine olan güvenin bir göstergesi olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, suikast girişimi sonrası Trump’ın kutuplaşma ve gerginliği azaltmak amacıyla verdiği teskin edici birlik mesajlarıyla güçlü bir liderlik ortaya koyduğunu söylerken, Donald Trump’ı Cumhuriyetçi Parti tarafından resmen ABD Başkan Adayı olarak gösterilmesi nedeniyle tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kasım ayında gerçekleşecek ABD Başkanlık seçiminin ABD halkı ve Türkiye-ABD ilişkileri için hayırlara vesile olması temennisini belirtti. 

Dünyada Trumpflasyon endişesiDünyada Trumpflasyon endişesi

Ben Gvir: Hamas'la esir takası anlaşması Trump'a tokat, Biden için zafer olacakBen Gvir: Hamas'la esir takası anlaşması Trump'a tokat, Biden için zafer olacak

Trump'ın bu hareketi hayatını kurtardıTrump'ın bu hareketi hayatını kurtardı

KAYNAK: AA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Doğrucu Davud 1 ay önce Şikayet Et
    Trump aşıklarına duyrulur; bize ekonomimizi mahvederim dedi dediğini de yaptı, küfür tek millettir gavurun iyisi kötüsü olmaz !..
    Cevapla
  • Cimbomlu 1 ay önce Şikayet Et
    Adamsın reis...
    Cevapla
  • nefes 1 ay önce Şikayet Et
    İktidardayken Unutmıyalım filistinin tapusunu imzalayarak israile hediye etti.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail vatandaşları resmen harekete geçti! Netanyahu için yolun sonu! Tam 500 bin...
Süper Lig devinden Sadio Mane bombası! Başkan bizzat devrede