İzmir'deki elektrik akımı faciasında yeni gelişme

İzmir'de 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan elektrik akımı faciası soruşturması kapsamında gözaltına alınan 27 kişinin tutuklanması talep edildi..

İzmir'deki elektrik akımı faciasında yeni gelişme
İzmir'deki elektrik akımı faciasında yeni gelişme
GİRİŞ 18.07.2024 20:18 GÜNCELLEME 18.07.2024 21:19
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İzmir'de 12 Temmuz saat 18.00 sıralarında gök gürültülü sağanak başladı. Yağış nedeniyle kent merkezi Bayraklı ve Konak ilçelerinde bazı cadde ve sokaklar suyla dolarken, araç sürücüleri ve yayalar zor anlar yaşadı.

Sağanaktan korunmak için kaçmaya çalışan Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencisi Özge Ceren Deniz (23) suyla dolan yolda elektrik akımına kapıldı. Onu kurtarmak isteyen ikinci el eşya satışı işiyle uğraşan, amatör müzisyen İnanç Öktemay (44) da akıma kapılıp, bir anda yere yığıldı.

Deniz ve Öktemay, kaldırıldığı hastanede yaşamlarını yitirdi. İnanç Öktemay İzmir'de, Özge Ceren Deniz Osmaniye'de toprağa verildi. Bilirkişinin hazırladığı ön raporda, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZSU ile GDZ Elektrik firmasının ihmallerinin olduğu ifade edildi.

2 ŞÜPHELİ ARANIYOR

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Necati Kayaközü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilen 35 şüpheliden 33'ü yakalandı. Gözaltındaki 6 kişi ise ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Diğer 2 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

5 KİŞİ HAKKINDA DAHA GÖZALTI KARARI

İzmir'de, sağanak yağış sırasında su birikintisinden geçmeye çalışırken elektrik akımına kapılan 2 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili gözaltına alınıp, adliyeye çıkarılan 27 şüpheli tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Bu arada belge, beyan ve delillerin değerlendirilmesi sonucu 5 kişi hakkında daha gözaltı kararı verildi.

Bilirkişi ön raporuna göre, olayda sorumlukları belirlenip, gözaltınan alınanlar arasında İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı B.K., İZSU'da görevli 1 şube müdürü, 3 kontrolör ile Gdz Elektrik Ege Bölge Müdürü ve Operasyon Yetkilisi A.S.ve işletme yöneticisi K.A.F. bulunuyor.

5 KİŞİLİK BİLİRKİŞİ HEYETİ GÖREVLENDİRİLDİ

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Necati Kayaközü koordinesinde 5 kişilik bilirkişi heyeti oluşturuldu. 1 inşaat mühendisi, 1 iş güvenlik uzmanı, 1 şehir plancısı, 2 elektrik mühendisinden oluşan bilirkişi heyeti olayı tüm detayları ile araştırması için görevlendirildi. 5 kişinden oluşan uzman ekip çalışmalara başlarken, hazırlayacakları bilirkişi raporunu savcılığa sunacak.

Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 4
  • Maalesef 1 ay önce Şikayet Et
    İNŞAALLAH adalet yerini bulur, şüphemiz var; duayen gazeteci Avni Özgürel'in dediği gibi; hukuk devletiyiz diyoruz ama hangi önemli dava sonuçlandırıldı ?
    Cevapla
  • Hakikat 1 ay önce Şikayet Et
    Emir alanları değil emir verenleri hesaba cekin
    Cevapla
  • zafer gülten 1 ay önce Şikayet Et
    benzer olaya bende şahit olmuştum,ama suçlu olan işverenenim hiç bir ceza almadı---yer İzmir,işveren fabrikayı Çiğli Organize ye taşımak için hazırlıklar yapıyor,makinalar bağlanıyor,ve makinalar denenirken bir işçi elektrik akımına kapılıp ölüyor.neden,(eleltrik toprak hattı yapılmadığı için,yani makineler toprak hattı olmadan denenmiş)sonradan işçinin ölümüyle yapıldı,
    Cevapla
  • elbette23 1 ay önce Şikayet Et
    daha önce aynı yerde köpek ölmüş deniliyor Doğruysa sorumlu kişiler kasyen adam öldürme suçuyla cezalandırılırlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! AK Parti'den kılıç çeken teğmenlere ilişkin yeni açıklama
İngiliz ekonomistten Mehmet Şimşek çıkışı: 'Yapmasa krizle karşı karşıya kalacaktı'