Sinan Ateş davasında son dakika gelişmesi!

Son dakika haberi... Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılanmasında savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Sanıklar hakkında istenen cezalar belli oldu...

GİRİŞ 19.07.2024 09:22 GÜNCELLEME 19.07.2024 12:06
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış
 
 
 
  • Sanıklar Eray Özyağci, Vedat Balkaya, Suat Kurt, Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş hakkında, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.
     
  • 11 sanığın 20'şer yıla kadar, 1 sanığın 5 yıla kadar hapsi istenirken, 3 sanığın beraatine karar verilmesi talep edildi.
     
  • Savcı, sanıklar Serdar Öktem ve Mustafa Ensar Aykal hakkında "tasarlayarak kasten öldürmeye yardım", Aykal hakkında ayrıca "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak" suçundan açılan dava dosyasının ayrılmasını talep etti.
 
 

Son dakika haberi... Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanıklı davada, savcı esas hakkındaki mütalaasını sundu.

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, sanıklar, taraf avukatları, Sinan Ateş'in eşi müşteki Ayşe Ateş ve yakınları katıldı.

Davanın bugünkü celsesinde, duruşma savcısı esas hakkındaki görüşünü açıkladı.

Cinayetin kritik isminden itiraf! Sinan Ateş'i bırakıp silahları kaçırmışCinayetin kritik isminden itiraf! Sinan Ateş'i bırakıp silahları kaçırmış

 

Son dakika: Sinan Ateş davasında mütalaa açıklandı!

İSTENEN CEZALAR BELLİ OLDU

Savcı, sanıklar Eray Özyağci, Vedat Balkaya ve Suat Kurt'un olayda, "müşterek fail" olarak yer aldığını belirterek, bu kişilerin Ateş'i "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, müşteki Selman Bozkurt'a yönelik "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 9'ar yıldan 15'er yıla kadar hapsini istedi. Özyağci'nin ayrıca "ruhsatsız tabanca bulundurmak ve taşımak" suçundan 1 yıldan 3 yıla hapsi talep edildi.

Sanıklar Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş'ın "suça azmettiren" sıfatında olduğunu bildiren savcı, Çep ve Demirbaş'ın, Ateş'e yönelik "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilmesini istedi.

Sanıklar Mustafa Uzunlar, Aşkın Mert Gelenbey, Murat Can Çolak, Emre Yüksel, Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Caner Günay, Umut Ersoy, Çağlar Zorlu ve Aytaç Ataç'ın "iştirak halinde işlenen suça yardım eden fail" olarak kabul edilmesi yönünde görüş bildiren savcı, bu kişilerin "tasarlayarak kasten öldürmeye yardım" suçundan 15'er yıldan 20'şer yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

Mütalaada, sanık Alper Atay'ın "suçluyu kayırma" suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Sinan Ateş davasında 4. gün! Ayşe ateş ilk kez siyasilerin ismini verdiSinan Ateş davasında 4. gün! Ayşe ateş ilk kez siyasilerin ismini verdi

Sinan Ateş davasında mütalaa açıklandı!

3 SANIĞIN BERAATİ İSTENDİ

Savcı, Sinan Ateş'in öldürüldüğü olayda kullanılan motosikletin satıcısı olarak iddianamede yer alan sanık Mehmet Yüce, cinayetin ardından Çep'in otelde kalmasına yardım ettiği öne sürülen sanık Erdem Karadeniz ve tetikçilerin görüşme yaptığı otoparkın ortağı olduğu ifade edilen sanık Osman Bayraktar'ın ise beraatına karar verilmesi yönünde görüş bildirdi.

'Sinan Ateş' davasıyla ilgili muhalif yazardan çarpıcı sözler:Tehlikenin farkında değiller'Sinan Ateş' davasıyla ilgili muhalif yazardan çarpıcı sözler:Tehlikenin farkında değiller
Sinan Ateş

SAVCI, 2 SANIĞIN DAVA DOSYANIN AYRILMASINI TALEP ETTİ

Sanıklar Serdar Öktem ve Mustafa Ensar Aykal hakkında "tasarlayarak kasten öldürmeye yardım", Aykal hakkında ayrıca "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak" suçundan açılan dava dosyasının ayrılmasını talep eden Savcı, buna gerekçe olarak, mahkemenin bir önceki ara kararında, sanıkların cep telefonlarının incelenebilmesi için ABD'ye yazı yazılarak, telefon şifrelerinin istenmesini gösterdi.

Savcının esas hakkındaki görüşünü açıklamasının ardından ara karar açıklandı.

Mahkeme, tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verdi.

ÜÇÜNCÜ DURUŞMA 30 EYLÜL'DE

Duruşmaya, 30 Eylül'de devam edilecek.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • selim 1 ay önce Şikayet Et
    bu dava da siyasiler işin içinde sonuç çıkmaz dağ fare doğurur zamanında yolsuzluktan Nurettin Sözen için 104 yıl istenmişti sonuç berat
    Cevapla
  • Hakan er 1 ay önce Şikayet Et
    Adalet gün gelir herkese lazım unutmayalim
    Cevapla
  • Yalan dolan 1 ay önce Şikayet Et
    Gerçek yorumları yayınlamak yürek cesaret ve iman ister. Kulluk edilip putlaştırılan aciz kullar, ona tapınanları ve bizzat kendilerini cehennem ateşinden kurtaramayacak. Hem genç bir doçent hem dipdiri taş gibi bir milliyetçi hemde Allahtan gayrısına eğilmemiş bir muhafazakar.. katlettiler. Yapanın yaptıranın bilipte konuşmayanın konuşanı susturanın mezarına yılanlar çiyanlar dolsun.
    Cevapla
  • Karakoç 1 ay önce Şikayet Et
    Saten isimleri geçenleri ocaklar sağ komaz illa intikamını alırlar
    Cevapla
  • Yavuz Selim 1 ay önce Şikayet Et
    anladığıma göre çeteleşip yardımlaşıp adamı öldürmüşler. bu ülkede idam cezası olsaydı. böyle öldürmeler olmazdı. Anadoludaki müslüman millet imha ediliyor. öldürülen kabre öldüren cezaevine gidiyor. dolayısıyla milletimiz imha oluyor. idam cezası gelip bu cinayetler durmalı. Yetkililere sesleniyorum elbette. Bu kimin işine yarıyor elbette haçlıların. Düzeneği çok iyi kurmuşlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya-Ukrayna savaşında sürpriz gelişme! Son dakika ateşkes duyurusu
Galatasaray'da ayrılık! Süper Lig'in yeni ekibine gitti