Erdoğan'ın sözleri Yunanistan'da yankılandı! Yunan basını çıldırdı

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünde KKTC'de gerçekleştirilen tarihi törende önemli açıklamalarda bulunan Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleri Yunan basınında yankılandı.

GİRİŞ 20.07.2024 15:57 GÜNCELLEME 20.07.2024 16:09
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünde KKTC'de önemli açıklamalarda bulundu. 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Töreni'nde konuşan Başkan Erdoğan, "Aynı suda iki kez yıkanılmaz. Adadaki gerçekleri görmezden gelerek hiçbir yere varılmaz. Kıbrıs'ta federal bir çözümün mümkün olmadığına inanıyoruz. 'Müzakerelere, yıllar önce İsviçre'de bıraktığımız yerden devam edelim' demenin kimseye faydası yoktur. Bakın biz müzakereye, görüşmeye, Kıbrıs'ta kalıcı barışı ve çözümü sağlamaya hazırız. Çözüm yolunda uzatılan hiçbir eli havada da bırakmayız." diye konuştu.

Türkiye'nin Yavru Vatan ile "tek yürek tek bilek" olduğunun altını çizen Başkan Erdoğan'ın sözleri Yunan basınına damga vurdu.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli mesajlar Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli mesajlar

KKTC'de Başkan Erdoğan'ı duygulandıran hediyeKKTC'de Başkan Erdoğan'ı duygulandıran hediye

Kıbrıs Barış Harekatı'nda Kaddafi'den Türkiye'ye destek! Dönemin Büyükelçisi anlattıKıbrıs Barış Harekatı'nda Kaddafi'den Türkiye'ye destek! Dönemin Büyükelçisi anlattı

Göktürk-1 uydusu fotoğrafladı! Gururla selamlıyorGöktürk-1 uydusu fotoğrafladı! Gururla selamlıyor

Yunan Protothema gazetesi, bir kez daha provokatif bir manşet kullandı. "Erdoğan işgal altındaki topraklardan kışkırtmayı sürdürüyor" başlıklı haberinde Başkan Erdoğan'ın açıklamalarını hedef aldı. Başkan Erdoğan'ın "Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'ın akla ziyan açıklamaları ile ilgili Ada'nın güneyinde şımarık bir yönetim var. Son derece sorumsuz adımlar atılıyor. Miçotakis'le görüştüm. 'Sataşma yapma' dedim" ifadelerini hatırlatan gazete, bu sözlerin "saldırı" olduğunu öne sürdü.

Insider Greece, "Erdoğan işgal edilen topraklarda provokasyonu sürdürüyor" ifadelerini kullandığı haberinde saldırgan sözler sarfeden bir diğer yayın organı oldu. Başkan Erdoğan'ın "Kıbrıs'ta federal bir çözümün mümkün olmadığına inanıyoruz" mesajını paylaşan Insider, Türkiye'nin şenliklerle gövde gösterisi yaptığını söyledi.

Mücahit Oğuz Kalelioğlu müthiş anları anlattı: 'Bizim mücahitlerin ağzı açık kaldı!'Mücahit Oğuz Kalelioğlu müthiş anları anlattı: 'Bizim mücahitlerin ağzı açık kaldı!'

Kıbrıs'ta İki Devletli Çözüm - Tarih, Kimlik, SiyasetKıbrıs'ta İki Devletli Çözüm - Tarih, Kimlik, Siyaset

İlker Başbuğ: Erbakan ve arkadaşları adanın tümünü alacaktıİlker Başbuğ: Erbakan ve arkadaşları adanın tümünü alacaktı

CNN Greece skandal ifadeler kullanarak "Erdoğan işgal topraklarında" başlığına imza attı. Başkan Erdoğan'ın Kıbrıs'ın federal çözümüne sıcak bakmadığını vurgulayan CNN, Türkiye'nin Kıbrıs'tan vazgeçmediğinin altını çizdi.

Kathimerini gazetesi, "Erdoğan işgal altındaki topraklardan seslendi: Kıbrıs'ta federal çözüm mümkün değil" başlığını kullandı. Yunan gazete, "Erdoğan 'Kuzey Kıbrıs göz bebeğimiz, ruhumuzun bir parçası' ifadelerini kullanarak adadan elini çekmeyeceğini herkese ilan etti" ifadelerini kullandı.

Iefimerida, "Türkiye'nin provokatif şenliği" başlıklı haberinde "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işgal altındaki Kıbrıs'a çıkarma yaptı" sözlerini kullandı.

Yunan gazete, "Erdoğan meydan okurcasına, Kıbrıs'ta federal bir çözümün mümkün olmadığına inandığını söyledi. Türkiye, Kıbrıs'ta kalıcı barış ve çözüm için müzakereye, görüşmeye, müzakereye hazırdır" diyen Erdoğan buna rağmen Kıbrıs'ta barış harekatının neden yapıldığını ve Türkiye'nin neden böyle bir karar aldığını aklımızda tutmamız lazım diyerek provokatif konuştu" ifadelerine yer verdi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi’nde yüksek lisans Eğitimini tamamladı. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlendi. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü olarak katılan Öner, şu anda Haber7.com'da Yayın Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 57
  • Yakup 1 ay önce Şikayet Et
    Kıbrısı tamamen almamak ve KKTC yerine türkiyeye ilhak etmek gerekirdi
    Cevapla
  • Raa 1 ay önce Şikayet Et
    İşgal edilmiş topraklar. Yunanistan, ege Akdeniz, buralar işgal edilmiştir. Alınmalıdır.
    Cevapla
  • Reşo 1 ay önce Şikayet Et
    Yarım kalan işimizi birgece ansızın tamamlayacağımızdan eminim bundan Rumlar’ın hiç kuşkusu olmasın bir gece ansızın bir gece
    Cevapla
  • Yavuz Selim 1 ay önce Şikayet Et
    kıbrısın tamamı alınmalıdır.
    Cevapla
  • Abdulhamit 1 ay önce Şikayet Et
    Kıbrısı Atalarımız fethetti.Adalar ve Yunanistan toprakları Osmanlı topraklarıdır.Düne kadar bizim vilayetimizdi.Bu gerçek.Bu toprakları geri almak şart oldu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trump'tan tüm dünyada dengeleri değiştirecek F-35 çağrısı! Dünya savaşı...
Canlı akrep toplayan kişiye 387 bin lira para cezası