Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC vatandaşlarına müjde

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı paylaşımda, "Temmuz itibarıyla KKTC vatandaşı öğrencilerin katkı payı ve öğrenim ücretinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerle aynı esaslara tabi olmasını kararlaştırdık." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC vatandaşlarına müjde
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC vatandaşlarına müjde
GİRİŞ 20.07.2024 21:59 GÜNCELLEME 20.07.2024 22:29
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Müjdeyi sosyal medya hesabından paylaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Temmuz itibarıyla KKTC vatandaşı öğrencilerin katkı payı ve öğrenim ücretinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerle aynı esaslara tabi olmasını kararlaştırdık.

Aldığımız bu karar Türk üniversitelerinde eğitim görmek isteyen Kıbrıs Türkü öğrencilerimize hayırlı olsun.

Türkiye olarak Kıbrıslı kardeşlerimizle ekmeğimizi de suyumuzu da geleceğimizi de paylaşmaya devam edeceğiz.

50 yıl önce bu topraklarda tesis ettiğimiz barış ve huzur ortamını inşallah muhafaza edecek, bunun zedelenmesine izin vermeyeceğiz."

 

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 26
  • Kızıl Elma 1 ay önce Şikayet Et
    Kıbrıs'ın tamamı Türkiye'ye ait. Osmanlı binlerce şehit vererek Kıbrıs'ı Venediklilerden almıştır. Adaya 1900'lerden itibaren Rumları İngilizler doldurdu ve Türklerin arazilerini çaldılar. Gaspçı Rumlar adadan kovulmalı, aynısı balkanlar içinde geçerli.
    Cevapla
  • Drmurdock 1 ay önce Şikayet Et
    Rumlar 1570 lerden evvel vardı Osmanlı imp. Elçi gönderip adanın osmanliya bağlanmasını istediler.....mal mülk sahibi de nasıl oldular has ,timar, zeamet sistemi vardı....has oradaki kaymakam denki yöneticilere tahsis topraklardan....1800 lerde ada topraklarının sadece yüzde 30 kısmı Rum mulkuydu ve buradaki Osmanlı yöneticileri evlilik karşılığında toprağı Rum nüfusla paylasmaya başladı
    Cevapla
  • Radikal Analist 1 ay önce Şikayet Et
    İngiliz aşığı rumlara neden bize verilmeyen haklar veriliyor.
    Cevapla
  • Reaksiyon 1 ay önce Şikayet Et
    Kıbrısta yaşayanlar Türkiye ye faydası nedir. Türkiye için napıyorlar. Hangi taşın altına el sokmuşlar. Kendi kendine yeten bir ülke olmadıktan sonra halkı üretken olmazsa bu nereye kadar böyle devam edecek.
    Cevapla
  • yunus 1 ay önce Şikayet Et
    dünya kadar emekli evde yatıp para alıyor üstelik çoğu genç bunları değerlendirmek lazım fabrikalar et ve süt ürünleri için çiftlikler ve tarım için politikalar yapıp bu emeklileri değerlendirip iş gücüne kazandırmamız lazım hemde ek gelir olur onlara
    Cevapla
  • Misafi 1 ay önce Şikayet Et
    Boşa uğraşıyosunuz kktc yi 82. İl yapın onlar namkör trafik hala ingiliz adaya su getirdin istemdiler cenabet gezeriz dediler. Rumların ırzlarına geçtiklerini ınuttular ya onlardan doğan handanlar bunu diyenler yada vatan haşnlari orada iyi bir temizlik şart
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli Haham'dan skandal sözler! Filistinli esirlere tecavüz eden askerleri savundu
Esnek çalışma geliyor: Sosyal güvenlik sistemi masada! Kıdem tazminatı tartışması sürecek