Prof. Naci Görür bir ilimiz için net uyardı!

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adana'da meydana gelen depremin ardından açıklamalarda bulunarak "Adana ve Kıbrıs’ta dikkatli olmamız gerekir. Bu uyarılarımız bölgedeki stres transferine dayanıyor" dedi.

GİRİŞ 22.07.2024 07:00 GÜNCELLEME 22.07.2024 09:28
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış
 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 05.55'te merkez üssü Aladağ olan 4,1 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Türkiye’nin önde gelen deprem uzmanlarından olan Prof. Dr. Naci Görür, Adana’da yerin 9.26 kilometre derinliğinde yaşanan depreme ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Görür, söz konusu paylaşımında, “Arkadaşlar, Kup-Aladag/Adana’da 4,2 sig bir deprem oldu. Deprem Yakapinar-Goksun Fay Zonu bölgesinde, sevgiyle” ifadelerini kullandı.

"DİKKATLİ OLMAMIZ GEREKİYOR"

Prof. Dr. Naci Görür daha önce de Adana için uyarılarda bulunmuş ve "Adana ve Kıbrıs’ta da dikkatli olmamız gerekir. Bu uyarılarımız bölgedeki stres transferine dayanıyor. Keza Malatya çevresindeki Malatya, Ovacık ve Nazimiye-Karakoçan fayları üzerinde de benzer nedenlerle dikkatli olmalıyız. Yetkililerimizin ve halkımızın dikkatli olmasında yarar var" demişti.

 

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • AdanalıEREN01 4 hafta önce Şikayet Et
    Adana bölümünde 1998 yılında Misis fayı deprem üretti eski tarihlerdeki Kilikya depremi Sis fayı 60 bin insanın ölümüne neden olmuştur.Karataş ilçemiz Akdeniz bölümü batık kent kalıntıları yazıtlarına göre 5000 insan ölmüş kent sulara gömülmüş son üzücü asrın depremi yüzyılların enerji birikimi malesef.Sayın hocamıza ve tüm hocalarıma ekiplerine iyi çalışmalar dilerim saygılarımla.
    Cevapla
  • Nuri 1 ay önce Şikayet Et
    Bütün Türkiye deprem riskini taşıyor. Boşuna il il uyarı yapmaya gerek yok.
    Cevapla
  • Hüseyin 1 ay önce Şikayet Et
    Abi siz neyin peşindesiniz her yere dikkat edin diyorsun zaten bunu herkez bilir deprem ummadık yerde oluyor boşuna laf salatası yapmayın
    Cevapla
  • gakkoş 1 ay önce Şikayet Et
    ne yapalım sürekli çadırda mı yaşayalım?
    Cevapla
  • Ahmet 1 ay önce Şikayet Et
    Olsunda kurunun yanında paraya tapan ev sahipleride yansın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! AK Parti'den kılıç çeken teğmenlere ilişkin yeni açıklama
Tarım Kredi Kooperatif Market'ten eylül ayında indirim