Mahkemeden Dilan Polat kararı

Son dakika haberi: Tutuklu bulunan sosyal medya fenomeni Dilan Polat'ın tahliye talebi mahkeme tarafından reddedildi.

GİRİŞ 22.07.2024 11:23 GÜNCELLEME 22.07.2024 12:05
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Dilan Polat ve Engin Polat hakkında hazırlanan MASAK raporunun ardından, "Suç gelirlerinin aklanması" suçuna yönelik dava kapsamında tutuklu bulunan Dilan Polat'ın tahliye talebi 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi.

Dilan ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 28 şüpheliye ilişkin hazırlanan iddianamenin ardından mahkeme tensip zaptında 5 tutuklu sanığın tutukluluk hallerine devam kararı verdi. Bunun üzerine Dilan Polat ve Engin Polat dahil 5 tutuklu, İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’ne itirazda bulundu. Mahkeme, 4 sanık için itirazın reddine karar verirken evrakları eksik olan Dilan Polat, bugün yeniden değerlendirilmeye alındı ve itirazı mahkeme tarafından reddedildi.

MASAK RAPORUNUN DETAYLARI ORTAYA ÇIKMIŞTI

Soruşturma kapsamında daha önce şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyal ve defterlere el konulan Polat çiftinin de yer aldığı şüphelilerle ilgili hazırlanan 908 sayfalık son raporda Dilan Polat'ın 2020-2023 yılları arasında 3 gayrimenkul aldığı, hesabına 5 milyon 400 bin lira girdiği fakat hesaplarında şüphe uyandıracak bir verinin olmadığı aktarılmıştı. Raporda, Dilan Polat'ın ticari ve finansal işlemlerde karar yetkisinin olmadığı, karar vericilerinin Engin ve Sezgin Polat olduğu kaydedildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 32
  • afacan 1 ay önce Şikayet Et
    istedigin kadar vurgun yap para akla sucu cezasi olmayan yada az olan ne var ise onu yaptim de iyi de bu kadar para mal var bir de bunca yil yedikleri var yani nerden baksan belki 50 milyar dolar vurgun var yani agir ceza alacak rapormus parayi verdin mi istedigin rapor zaten cikiyor vergi kacirmis olsa bile sonuc da bu para nerden geldi
    Cevapla
  • Busem 07 1 ay önce Şikayet Et
    Bu kadar suçun üzerine bunlar çıkarsa adalete olan güvenim kalmayacak bir ekmek çalanı yıllarca ceza verenler bunlar turkiyeyi hortumladilar inşallah hiç çıkamazlar
    Cevapla
  • Vanli 1 ay önce Şikayet Et
    Beter olsun inşallah müebet verin Dilan Polata en ağır cezayı alsınlar görgüsüzler beter olsun vatan hainleri hırsızlar
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Tosuncuk en fazla 2028 de dışarıdayım diyor bunlar da en fazla o kadar yatar.. Türkiye de büyük çalıyorsan korkma ekmek çalıyorsan kork..
    Cevapla
  • Yıldız 1 ay önce Şikayet Et
    Biz ekmek parası bulamıyoruz onlar altın tozunu içiyorlar biz kuaför nedir bilemiyoruz onlar dolarla eurrol'la başını sarıyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'li senatörden tarihi itiraf: İsrail'e silah satışları durdurulacak mı?
ROKETSAN'ın ALKA lazer silahı, dron tehditlerine karşı kalkan oluyor!