RTÜK Başkanı Şahin'den Gülbin Tosun'a çok sert tepki: Haddi değil!

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Now Tv spikeri Gülbin Tosun için “Vatandaşlarımızı galeyana getirebilecek bilinçsiz yaklaşımlardan kaçınmak elzemdir. Haber sunucusu olan birinin devlet yetkililerini tehdit etmesi haddi değildir” dedi.

GİRİŞ 22.07.2024 22:31 GÜNCELLEME 22.07.2024 22:32
Bu Habere 151 Yorum Yapılmış

AK Parti tarafından hazırlanan ve sayıları kamu güvenliği açısından tehdit oluşturan sahipsiz hayvanlara ötanazi yapılmasını öngören 'Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri devam ederken kamuoyundaki tartışmalar da sürüyor. 'Köpek' tartışmasına son dahil olan isim ise Now Tv haber spikeri Gülbin Tosun oldu.

'AYAKLANMA' TEHDİDİ

Gülbin Tosun sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak onlarca çocuğun canına mal olan 'köpek' terörü konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik adeta bir tehdit açıklamasında bulundu. X hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı etiketleyen Tosun, 'ayaklanma' tehdidi yaptı. Tosun "Öldürtmeyeceğiz! Biliyorsunuz değil mi? Dünya tarihinde görülmemiş ayaklanmaya sebep olmayın" ifadelerini kullandı. 

RTÜK BAŞKANI ŞAHİN'DEN SERT TEPKİ: HADDİ DEĞİLDİR!

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, haber sunucusu Gülbin Tosun’un Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı etiketleyerek sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasına ilişkin, sosyal medya hesabından tepki gösterdi. 

Şahin, “Evrensel basın değerleri nazara alındığında halkın geneline yayın yapan medya mensupları, özel yaşamlarında da tavır ve davranışlarıyla örnek olmak durumundadır. Görev alanları dışında olsa bile sosyal medya mecralarında halkı olumsuz etkileyebilecek, vatandaşlar arasında gerginlik oluşturabilecek yaklaşımlar kamuoyu adına görev yapan basın mensuplarına yakışmaz. Halkın çoğunluk oyuyla seçilen iktidara karşı ayaklanma tehditleri veya vatandaşlarımızı galeyana getirebilecek bilinçsiz yaklaşımlardan kaçınmak elzemdir. Haber sunucusu olan birinin devlet yetkililerini tehdit etmesi haddi değildir” ifadelerini kullandı. 

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 151
  • Güvenli Mahalle 1 ay önce Şikayet Et
    Hodri meydan, ayaklanın da bir görelim çapınızı. Siyaset tarihinden bir haber şahıslar. Dünya tarihinde görülmemiş ayaklanmaymış. Körler sağırlar birbirini ağırlar. Ama gidişat o ki polis jopu kendini gösterecek.
    Cevapla
  • tokatlı 1 ay önce Şikayet Et
    sokok çığırtkınlıkları nara atan sokokta türemişlerden ne hayır gelir ağız pis dil pis olunca
    Cevapla
  • Murat76 1 ay önce Şikayet Et
    Sadece haddi değil derseniz, bunlar geri adım değil,ileri iki adım daha atar. Seni yaramaz seni bak senin kulaklarını çekerim der gibi davranılıyor. Bizim ayaklanmanın isyanın imasına bile en şiddetli cezayı vermemiz lazım. Bu topraklarda ve ülkede yaşamak 4 tarafı denizlerle çevrili ve tek milletten oluşan iskandinavyada yaşamaya benzemez. Bedeli vardır, bin yıldır bu bedel kanla ödeni
    Cevapla
  • Murat 1 ay önce Şikayet Et
    Siz ayaklanın biz de 15 Temmuzda yapmadıklarımızı yaparız
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    ey Yunan kıyafetli spiKER bi buyrun görelim o zaman.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray'da ayrılık! Süper Lig'in yeni ekibine gitti
İzmit Körfezi nasıl yaşama döndü! Başkan Büyükakın Haber7'ye anlattı...