Malatya'daki olay adli vaka çıktı! Malatya Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama

"İnönü Üniversitesinde görev yapan akademisyen çifte yönelik saldırı girişimi polis tarafından engellendi" haberi, Malatya Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamayla yalanlandı. Olayın adli bir vaka olduğu açıklandı.

GİRİŞ 23.07.2024 00:14 GÜNCELLEME 23.07.2024 00:17
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Malatya Emniyet Müdürlüğü, "Malatya'da hava araçlarını lazer silahlarına karşı koruyacak kompozit bir madde geliştiren İnönü Üniversitesinde görev yapan akademisyen çifte yönelik saldırı girişimi polis tarafından engellendi" şeklinde yayınlanan haberler üzerine açıklama yayınladı.

İl Emniyet Müdürlüğünün açıklamasında, bazı basın yayın organlarında "Malatya'da hava araçlarını lazer silahlarına karşı koruyacak kompozit bir madde geliştiren akademisyen çifte yönelik saldırı girişimi, polis tarafından engellendi" yönündeki haberlerin yer aldığı hatırlatıldı.

Yapılan açıklamada, "Olayın maddi hasarlı kaza" olduğu belirtildi.

MALATYA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Malatya Emniyet Müdürlüğü'nün yapmış olduğu açıklama şu şekilde;

22.07.2024 tarihinde bazı basın yayın organlarında, 'Malatya'da hava araçlarını lazer silahlarına karşı koruyacak kompozit bir madde geliştiren akademisyen çifte yönelik saldırı girişimi polis tarafından engellendi' yönündeki haberler ile ilgili olarak yapılan araştırmalar neticesinde;

21.07.2024 günü Yeşilyurt İlçemiz Yakınca Mahallesinde meydana gelen maddi hasarlı kazada Müşteki M.T. isimli şahıs aracıyla seyir halindeyken 44 ACS 482 plaka sayılı araç sürücüsü ani manevra ile şerit değiştirerek maddi hasarlı kazaya sebebiyet vermiş, akabinde müşteki şahıs ile kısa süreli tartışma yaşanmıştır. Bu sırada devriye görevi yürüten trafik ekibimiz konuya müdahale ederek gerekli işlemleri yaptığı sırada, şüpheli şahıslar olaya konu 44 ACS 482 plaka sayılı araç ile olay mahalinden kaçmaya çalışmışlardır.

Trafik ekibimiz söz konusu aracı fiziki takibe alarak şahısları yakalamıştır. Şüpheli şahsın yapılan kontrollerde 1.46 promil alkollü olduğunun anlaşılması üzerine trafik yönünden gerekli cezai işlemleri uygulanarak araç trafikten men edilmiştir.
Şüpheli A.L.E. isimli şahsın yapılan kontrollerde 'Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma' suçundan aranması olduğunun tespit edilmesi üzerine şahıs Polis Merkezine intikal ettirilmiş, ayrıca 'Mala Zarar Verme-Kasten Yaralama- Hakaret' suçlarından gerekli yasal işlem yapılmıştır.

Araç sürücüsünün yanında bulunan B.Ç. isimli şahsın 2019-2020 yılları
arasında sözleşmeli askeri personel olarak görev yaptığı, sözleşme süresinin
sona ermesi üzerine görevinden ayrıldığı tespit edilmiş, şahsın olaya müdahil olmaması ve hakkında şikayet bulunmaması üzerine herhangi bir adli işlem tesis edilmemiştir.

Yakalanan şüpheli A.L.E. isimli şahıs Malatya Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimatlar doğrultusunda gözaltına alınarak adli makamlara sevk edilmiş, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 65
  • Behlüldane 1 ay önce Şikayet Et
    en iyisib Kamala Harris isŕaiiti Trump Allah fırsat vermesin
    Cevapla
  • Behlüldane 1 ay önce Şikayet Et
    Bu kadar serbest kalması normal değil Peki suclu değilseniz neden kaçmışlar
    Cevapla
  • HÜSEYİN ÇALIK 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'de stratejik konu üzerinde çalışma yapan bütün bilim insanlarını devletimiz koruma altına almalıdır.
    Cevapla
  • Yalnız Kurt 1 ay önce Şikayet Et
    Zaten bu tarz işler kaza sonrası kavga süsü verilerek yapılır. Alkol alımı da bu kanaati desteklemek için yapılır.
    Cevapla
  • Kartal 1 ay önce Şikayet Et
    Ne kadar tesadüf. Birisi aşkı askeri personel. Atılmış. Askeri personelin arkadaşına bak. Her türlü suçtan aranan sabıkalı birisi. Aynı araçta. Ne hikmetse kiritik bir iş yapan aileye çarpıyor . Polis gelince kaçıyor. Sonuç adlı vaka. Polis olmasaydı öldüreceklerdi. Sarhostuk küfür etti kendimizi kaybettik öldürdük. Konu kapandı. Aynı ispartadaki ucak gibi. Tabi yersen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hatay semalarında geceyi aydınlatan gizemli cisim! Çok sayıda ilden görüldü
Almanya, Danimarka ve Hollanda'dan Ukrayna için yeni silah satışı kararı