Türkiye'den İsrail'e sert tepki: 'Terör örgütü' ilan etme çabaları kabul edilemez

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nı (UNRWA) "terör örgütü" olarak tanımlama çabalarına ilişkin açıklama yaptı.

Türkiye'den İsrail'e sert tepki: 'Terör örgütü' ilan etme çabaları kabul edilemez
Türkiye'den İsrail'e sert tepki: 'Terör örgütü' ilan etme çabaları kabul edilemez
GİRİŞ 23.07.2024 15:15 GÜNCELLEME 23.07.2024 15:20
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nı (UNRWA) "terör örgütü" olarak tanımlama çabalarına ilişkin, "Gazze’deki UNRWA okullarına sığınan sivil halkı hedef alan ve son dokuz ayda 200’e yakın BM çalışanını öldürmüş olan İsrail’in, UNRWA’yı terör örgütü olarak nitelendirmesi kabul edilemez." ifadesini kullandı.

Bakanlık, İsrail parlamentosunun UNRWA'yı terör örgütü olarak tanımlama çabalarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, İsrail parlamentosunun, UNRWA'yı terör örgütü olarak nitelemeye dönük çalışmalarının, İsrail’in Filistin halkını ve Filistinli kimliğini yok etmeye yönelik saldırılarının yeni bir aşaması olduğu belirtildi.

1949'da BM Genel Kurulu tarafından kurulan UNRWA'nın, milyonlarca Filistinli mülteciye hayati hizmetler sunduğu ve Filistinlilerin kendi topraklarına dönüş haklarının simgesi olduğu vurgulanan açıklamada, İsrail'in, UNRWA’yı itibarsızlaştırmak suretiyle Filistinli mültecilerin en temel haklarını ellerinden almak istediği aktarıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Gazze’deki UNRWA okullarına sığınan sivil halkı hedef alan ve son dokuz ayda 200’e yakın BM çalışanını öldürmüş olan İsrail’in, UNRWA’yı terör örgütü olarak nitelendirmesi kabul edilemez.

TÜRKİYE GÜÇLÜ DESTEĞİNİ SÜRDÜRECEK

Türkiye, UNRWA’ya güçlü desteğini sürdürecektir. Uluslararası toplumu UNRWA’ya yönelik saldırılar karşısında seslerini yükseltmeye ve ajansa destek vermeye davet ediyoruz."

İsrail'de, UNRWA'yı "terör örgütü" ilan eden, ülkedeki çalışmalarını yasaklayan ve çalışanlarının dokunulmazlığının kaldırılmasını öngören 3 yasa tasarısı, meclisteki ilk oylamadan geçmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 39
  • Türkiye Yahudileri 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiye mavimarmarada katledilen 9 Türk vatandaşı için niye kılını kıpırdatmadı?
    Cevapla
  • Hamas 1 ay önce Şikayet Et
    Burası ağlama duvarı değil, bilip bilmeden konuşma. Zamanın terör devleti israil'in başkanına özür diletip ailelere tazminat ödemeye zorladılar ve aldılar, cahillik yapma gözünü kulağını aç biraz araştır.
    Cevapla
  • palavra 1 ay önce Şikayet Et
    BM yokmuş.
    Cevapla
  • Tanju 1 ay önce Şikayet Et
    Düşmanda olsa izlediği siyaseti takip edip benzerini yapmamız lazım.
    Cevapla
  • insanlık 1 ay önce Şikayet Et
    Bu yüzsüz vahşiler, aciz kalan BM 'nin insani örgütlerini bile terörist ilan edecek kadar pervasızlardır. Utanmazlar.
    Cevapla
  • Turgay 1 ay önce Şikayet Et
    Sözlükte harf çok. Onların metodu ile isim değiştirin oldu bitsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
10 kişi kalan Milli Takım, Galler'den 1 puan aldı
BM'den son dakika Ayşenur Ezgi Eygi açıklaması!