Eylem Tok hakkındaki davasında yeni gelişme!

Ehliyetsiz kullandığı aracıyla çarptığı Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan oğlu Timur Cihantimur'u ABD'ye kaçıran Eylem Tok'un 11 Eylül'de yeniden hakim karşısına çıkacağı bildirildi.

Eylem Tok hakkındaki davasında yeni gelişme!
Eylem Tok hakkındaki davasında yeni gelişme!
GİRİŞ 24.07.2024 08:06 GÜNCELLEME 24.07.2024 08:06
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış
 

Türkiye'nin gündemini sarsan Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur hakkındaki dava ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Ehliyetsiz kullandığı aracıyla çarptığı Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan oğlu Timur Cihantimur'u ABD'ye kaçıran Eylem Tok'un yeniden hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu.

Yargı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Tok'un 11 Eylül saat 14.15'te Boston şehrindeki Massachusetts Bölge Mahkemesi'nde yapılacak karar duruşmasına katılacağı bildirildi. Tok hakkındaki Türkiye'ye iade kararının bu duruşmada netleşmesi bekleniyor.

OĞLUNU YURT DIŞINA KAÇIRMIŞTI

17 yaşındaki Timur Cihantimur'un ehliyetsiz olarak kullandığı lüks otomobille yol kenarında park halinde bulunan 3 ATV tipi araca çarpması sonucu 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmişti. Birden fazla kişinin yaralandığı kaza sonrasında sürücü Timur Cihantimur annesi Eylem Tok tarafından önce Mısır'a, ardından da ABD'ye kaçırılmıştı.

HAKLARINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARILMIŞTI

Olayla ilgili soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 2 Mart günü saat 03.50 sıralarında İstanbul'dan uçakla Mısır'a gittikleri tespit edilen anne Eylem Tok hakkında "suçluyu koruma" suçundan, Timur Cihantimur hakkında ise "taksirle öldürme ve yaralama" suçundan yakalama kararı çıkarmış ve haklarında kırmızı bülten çıkarılmasını talep etmişti.

TÜRKİYE İADELERİNİ İSTEMİŞTİ

Türkiye, geçtiğimiz ay ise anne ve oğlunun ABD'den iadesini istemişti. 14 Haziran Cuma günü ABD'nin Boston kentinde polis tarafından gerçekleştirilen operasyonla yakalanan Timur Cihantimur ve Eylem Tok ABD'de ayrı ayrı hakim karşısına çıkmıştı. Önceki duruşmalarda ikilinin tutukluluğunun devamına karar verilmişti.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • SALAHATTİN ADANA 1 ay önce Şikayet Et
    Kadın ; oğlun günahsız bir insanın kanına girdi ; sende oğlunun kanına girdin ; sende kendi kanına girdin ; o çocuğu kaçırmasaydin az bir ceza ile cezasını çekecek merhumun yakınlarıda az daolsa yüreklerine su serpilecekti ; hem rezil oldunuz ,hem soyguna ugradınız En önemlisi KACMAKLA Merhumun yakınlarına acıyı yeniden yaşattınız.
    Cevapla
  • Atmaca 1 ay önce Şikayet Et
    Bunun adı kaza nokta çocuk kaçmış kaçar korku var annesi yurtdisina cikarmis bunlar entel dandel aile mesele su bunu abartmaya gerek yok
    Cevapla
  • yusuf 1 ay önce Şikayet Et
    zavallılar ülkede kalsalardı bu kadar eziyet çekmezlerdi. 2 milyon dolar kefalet vermek istediler belki de 500 bin dolar mağdur yakınlarına verselerdi taraflar anlaşırdı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig devinden Sadio Mane bombası! Başkan bizzat devrede
'Çevreci' Şahan Gökbakar fena yakalandı! Villası kaçak çıktı! Yıkım kararı