Bakanlık harekete geçti! Tarkan soruşturması

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Tarkan konserinin maliyeti 24 milyon lirayı buldu.

GİRİŞ 24.07.2024 09:31 GÜNCELLEME 24.07.2024 09:56
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünde Gündoğdu Meydanı'nda Tarkan konseri düzenlemişti. Fırtınada yıkılan sahne yeniden yapılmıştı.

KASADAN MİLYONLARCA LİRA ÇIKTI

Dönemin Belediye Başkanı Tunç Soyer, Tarkan'ın konser için ücret almayacağını duyurmuştu. Ancak Soyer'in yalanını GÜNAYDIN ortaya çıkarmış ve belediyenin kasasından toplam 23 milyon 540 bin lira çıktığı ispatlanmıştı.

EK SÖZLEŞME YAPILDI

Yıkılan sahnenin yeniden kurulması ve çalışan ekibin tüm masrafları İZFAŞ tarafından karşılandı. Sayıştay denetçileri, İZFAŞ'ın sahne yapımı için yüklenici firma ile 8.5 milyon liralık ek bir sözleşme imzaladığını ortaya çıkardı.

BAKANLIK TÜM BİLGİLERİ İSTEDİ

İçişleri Bakanlığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında İzmir'e giden mülkiye müfettişlerinin ilgili daire başkanlığından konserle ilgili tüm bilgi ve belgeleri istedikleri öğrenildi.

KAYNAK: SABAH
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 35
  • medo 1 ay önce Şikayet Et
    Vay boşa giden şu milletin parasına vay. Sanatçı geçinen bu beslemeler niye chp yi canla başla savunmasınlar, sahnede iki tepin al on milyonlarca lirayı, ki bana üste para verseler de konserine gitmem, ama Lafa geldi mi Ak partililere israftı masraftı diye çemkirirler, ama çarçur edilen yüz milyonlarca lirayı görmezler.
    Cevapla
  • Yücel 1 ay önce Şikayet Et
    Yazıyı dikkatli okursan,para Tarkan a verilmiyor yıkılan sahnenin yeniden yapılması için yüklenici firmaya yapılıyor.
    Cevapla
  • Gestapo 1 ay önce Şikayet Et
    Konsere gidemedin galiba yazık
    Cevapla
  • mustafa 1 ay önce Şikayet Et
    Etimesgut b.başkanı erdal denen şahıs 15 temmuz kutlamalarını tasarruf tedbirleri diye iptal etmişti.Şimdi sabahat akkiraz afişleri bilboardlarda.CHP budur işte.
    Cevapla
  • Abdul 1 ay önce Şikayet Et
    CHP'li zihniyet hizmet yok zulüm çok ortak ları dem ve PKK
    Cevapla
  • kütüphaneci 1 ay önce Şikayet Et
    bu tür organisazyonları bakanlıklar yapmalı belediyeye verilen kültür hizmet adı altındaki paraları iptal ettirmeleri lazım alıyo geliyo bu ülkenin arkasına geçiyorlar vesselam
    Cevapla
  • Ahmet 1 ay önce Şikayet Et
    Millet aç aç diye bağırıp 25 milyonla milletin karnını mı doyuruyorlar. Bunlar tam dallama. Bu tür konserlere gitmeyin arkadaş.
    Cevapla
  • mersinli mimar 1 ay önce Şikayet Et
    Bilgi belge istersen yoksa bile hazırlama fırsatı sunarsın tepelerine çöküp hemen incelemen gerekir..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'de gerilim! Mansur Yavaş kürsüde isyan etti!  Özel ve İmamoğlu'ndan jet cevap
Manisa'da kadına şiddet kameralarda!