ABD'deki skandal 3 gerçeği açığa çıkardı: Filistinli gazeteci isyan ederek açıkladı!

Netanyahu’nun, İsrail ordusunun "neredeyse hiç sivil öldürmediğini" ilişkin açıklamalarına isyan eden Filistinli Gazeteci Moin Naim, katliamı alkışlayacak insanların olmasının dünya için utanç verici olduğunu söyleyerek isyan etti.

GİRİŞ 25.07.2024 17:42 GÜNCELLEME 25.07.2024 17:42
Bu Habere 117 Yorum Yapılmış

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Washington’a giderek ABD Kongresi’nde bir konuşma yaptı. Soykırımcı Netanyahu, konuşması için Kongre’ye girmesinin ardından büyük bir coşkuyla karşılanırken, uzun süre ayakta alkışlandı.

Katil Netanyahu’nun girişindeki alkış tam 3 dakika 40 saniye sürdü. İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Kongresi’nde ayakta alkışlanırken, İsrail'in Gazze'deki katliamı devam ediyordu.

Soykırım uygulayan Netanyahu'nun Gazze politikasına tepkilerini ortaya koymak üzere toplanan binlerce kişi Washington'da protesto gösterisi düzenledi.

Netanyahu’nun alkışlandığı görüntülere ilişkin konuşan gazeteciler sert tepki gösterdi. 

Netanyahu’nun, İsrail ordusunun Refah'ta "neredeyse hiç sivil öldürmediğini" ilişkin açıklamalarına isyan eden Filistinli Gazeteci Moin Naim, böylesine bir katliamı alkışlayacak insanların olmasının dünya için utanç verici olduğunu söyleyerek isyan etti. Haber7’ye konuşan Gazeteci Serdar Arseven ve Gazeteci Yazar M. Mustafa Uzun da dün izlenen görüntülerin ‘insanlık için 'utanç kaynağı’ olduğunu vurguladılar.  

FİLİSTİNLİ GAZETECİ İSYAN ETTİ

ABD kongresinde yaşanılanları ‘sirk oyunu’ olarak nitelendiren Filistinli Gazeteci Moin Naim, yaşanılan katliamın boyutunun Filistin harici insanlık adına ‘utanç verici’ görüntüler olduğunu belirtti. Filistinli Gazeteci Moin Naim, “Bu dünyada bu kadar katliamı alkışlayabilecek insan olduğunu görmek Filistin olduğu için değil insan olduğu için utandırır” dedi.

 

 

Moin Naim, soykırımcı Netanyahu’nun Gazze’de saldırılar devam ederken ABD kongresinde alkışlandığı görüntülerle üç temel unsurun daha anlaşılır olduğunu açıkladı. İsrail’in Gazze’de işlediği savaş suçlarının ve katliamın asıl failinin ABD olduğunu belirten Moin Naim, ABD’li kongre üyelerinin kendilerini kaptırarak alkışlamalarıyla İsrail basının dahi dalga geçtiğini hatırlattı. Netanyahu’nun işlediği savaş suçlarını alenen açıkladığını ve anlattığını ifade eden Moin Naim,  ABD senatosunun büyük bir kısmının İsrail devletinin ABD’de PR çalışmasını yapan IBAK kurumu tarafından fonlandığını dile getirdi. ABD tarihinde ilk kez İsrail’e karşı senatoda protesto edildiğine de vurgu yapan Moin Naim, Demokrat Parti’nin birçok kongre üyesinin katılım sağlamadığı ve hatta Filistin yanlısı olmayan başkan adayının dahi katılım sağlamadığına dikkat çekti.

 

 

BATI’NIN İKİ YÜZLÜLÜĞÜ DİYEREK AÇIKLADI!

Netanyahu’nun alkışlandığı görüntülere ilişkin konuşan Gazeteci Yazar M. Mustafa Uzun, ABD’nin insanlık karnesinin sıfır olduğunu vurguladı.

ABD Kongresinde tarihi utanç: Gazze kasabını ayakta alkışladılarABD Kongresinde tarihi utanç: Gazze kasabını ayakta alkışladılar

Uzun, ABD Kongresi’nin kanlar üzerine kurulu olduğunu söyleyerek Gazze kasabı Netanyahu’nun alkışlanmasının şaşırtıcı olmadığını belirtti. Demokrat Parti Başkanı ve yardımcısının kongreye katılmayarak pek çok üyenin de katılım sağlamamasına dikkat çeken Mustafa Uzun, Netanyahu’nun dün alkışlandığı esnada beş kişinin şehit edildiğinin altını çizdi. Bu görüntülerin batının iki yüzlülüğünü ortaya çıkardığını söyleyen Gazeteci Uzun, meclisin dün akşam Amerika tarihindeki o kara lekelere bir yenisini daha eklediğini açıkladı.

ARSEVEN: “ABD SİYONİZMİN UŞAĞI SÖZDE DEVLET”

ABD’ye sert eleştirilerde bulunan Gazeteci Serdar Arseven, ABD’nin sözde devlet olduğunu ve devlet olmanın hiçbir özelliğine sahip olmadığını ifade etti. Dünyayı zulme ve kana boğan ABD tarafından soykırımcı Netanyahu’nun alkışlanmasının şaşırtıcı olmadığını söyleyen Arseven, ABD ve İsrail’in soykırım kardeşi ve soykırımcılığın ortak paydaları olduğunu belirtti. Serdar Arseven, “ABD'de ister Cumhuriyetçi ister Demokrat gelsin, ABD'lilerin siyasi tercihlerinin hiçbir önemi yoktur. Sonuçta ABD, Siyonizmin uşağı olan bir sözde devlettir” dedi.

 

Dünyanın gözü önünde söyledi! Binyamin Netanyahu'nun ABD'deki yalanı ortaya çıktıDünyanın gözü önünde söyledi! Binyamin Netanyahu'nun ABD'deki yalanı ortaya çıktı

 

Amerika’nın topyekûn İslam düşmanı olduğunu belirten Gazeteci Serdar Arseven, ABD Kongresi’nde Siyonizm’in savunucusu Netanyahu’nun alkışlanmasının Müslümanlar tarafından ‘uyanış’ olması gerektiğine dikkat çekti. Türkiye’nin de tehdit altında olduğunu söyleyen Arseven, Suriye’nin kuzeyindeki gelişmelerin altını çizdi. Netanyahu’nun sivil katliamı yapmadığına dair kongrede konuşma yaparken ve ayakta alkışlanırken Gazze’de onlarca çocuğun aynı anda katledildiğini açıklayan Serdar Arseven, ABD Kongresi’ndeki görüntüleri kınayarak lanetlediğini belirtti.

 

KAYNAK: HABER7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 117
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Allah belasını versin bunların İsrail ABD nin
    Cevapla
  • Kamil 1 ay önce Şikayet Et
    Güya Demokrasi ve İnsan Haklarının beşiği ABD'den ahkam kesiyor . Dünya medyasına kendini ülkesini savunan , radikal gruplar ile mücadele eden bir lider olarak lanse ediyor , Bunun için bilinçli olarak kendini ABD kongresinde alkışlattırıyor . Amacı ; Uluslararası Adalet Divanı Yargısı soykırım suçlamalarından sıyrılmaktır .
    Cevapla
  • Ben 1 ay önce Şikayet Et
    Bunlar imsan değilki kan emici çakallar çoğuda satılık
    Cevapla
  • enver 1 ay önce Şikayet Et
    filistinlileri kutlamak gerekli; zira beşikteki kucaktaki tüm çocukları asker yapmış, bu askerleri de işgalci vahşi barbar varlıklar yok etmiş. şu işe bak be.
    Cevapla
  • soykırım var 1 ay önce Şikayet Et
    Gazzede yapılan şey, çok açıkça , resmen soykırım ve katliamdır. İsrail ve abd nin ne dediğinin hiç bir önemi yok, gerçek bu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'de gerilim! Mansur Yavaş kürsüde isyan etti!  Özel ve İmamoğlu'ndan jet cevap
Son dakika: Kayıp Narin Güran'ın DNA’sının çıktığı araç ortaya çıktı!